Rockstar polevuje v otázce modů pro GTA V
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rockstar polevuje v otázce modů pro GTA V

Rockstar polevuje v otázce modů pro GTA V

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

24. 6. 2017 10:13 41
Reklama

Hlas komunity je mocná čarodějka a zřejmě právě ten může i za to, že v současné době vydavatel Take-Two a potažmo vývojářský tým Rockstar upravuje své stanovy týkající se vydávání modifikací pro Grand Theft Auto V.

Ty Rockstar prakticky zcela zakázal v momentě, kdy požádal tvůrce editoru a spouštěče modifikací jménem OpenIV o zrušení distribuce a opuštění od vývoje z důvodu obavy před narušováním chodu GTA Online.

Jenže to zvedlo značnou míru nevole, a právě v tu chvíli se PC komunita okolo hry zajímavým způsobem semknula a díky tomu se hře na Steamu razantním způsobem propadlo hodnocení. A tehdy začalo být zřejmě jasné, že Rockstar musí nutně zasáhnout a něco dělat. Původní prohlášení o hledání možného řešení zkrátka nestačilo a musely být vidět činy.

Na oficiálních stránkách podpory se tedy nově objevilo prohlášení, že Take-Two nebude podnikat právní kroky proti modifikacím ani jejích tvůrcům za předpokladu, že tyto budou nekomerčními projekty, budou zasahovat pouze do singleplayerové části hry a nebudou nakládat s licencemi, které pod vydavatele spadají.

Take-Two si však zároveň klade výhradní právo současné rozhodnutí kdykoli pozměnit v případě, že se bude cítit nějakým způsobem ohroženo, což je samozřejmě pochopitelná klauzule, ovoce však nese již nyní.

Opětovného vydání se totiž dočkal právě mod OpenIV, který, zdá se, v současné podobě již nově stanoveným podmínkám vyhoví. Otázkou ovšem je, na jak dlouho a zda někdo nenajde způsob, jakým tuto modifikaci bude možné použít nekalým způsobem i v on-line složce hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama