Activision: Rozhodnout o Destiny 2 není lehké
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Activision: Rozhodnout o Destiny 2 není lehké

Activision: Rozhodnout o Destiny 2 není lehké

David Plecháček

David Plecháček

4. 7. 2017 09:29 5
Reklama

Vydání Destiny 2 se kvapem blíží, a není vhodnějšího okamžiku, kdy se ohlédnout za prvním dílem. Destiny dělalo spoustu věcí dobře, ale spoustu také ne. Část rozhovoru, který Eric Hirshberg poskytl magazínu GamesIndustry, se právě tomuto tématu věnuje.

Jedním z nešvarů byla absence nového obsahu. Hráči relativně rychle vyzobali všechno, co původní hra nabízela, a záhy začali být lační po něčem novém. Jenže nic nového dlouhou dobu nepřicházelo. Právě kadence, s jakou Bungie chrlilo nový obsah po vydání, byla podle Hirshberga největší slabinou prvního dílu.

„Nebyl jsem spokojený s tím, jakou rychlostí nový obsah přibýval,“ řekl redaktorům GamesIndustry. „Hodně jsme toho ve spojitosti s Destiny udělali dobře, ale jednou z věcí, kterou jsme dobře neudělali, bylo zvládnutí poptávky po novém obsahu. Cítil jsem, že máme v The Dark Below, House of Wolves, The Taken King a Rise of Iron dobrá rozšíření, ale očividně tu byla chuť po větší porci.“

A proto Destiny 2 právě na tomto aspektu zapracuje. Netýká se to ani tak studia Bungie jako takového, ale na tvorbu nových věcí nebudou sami – připojí se k nim studio High Moon (Transformers) a Vicarious Visions, které dodělává Crashe Bandicoota. „Tím docílíme silnějšího přívalu novinek do stávajícího ekosystému,“ komentuje situaci ředitel vydavatelství.

Activision si problém uvědomuje dlouhodobě. Hirshberg o něm hovořil už v minulosti. Tentokrát je to ale poprvé, kdy prozradil, jak jej hodlá řešit. Kromě toho se také otřel o fakt, že nebylo vůbec jisté, zda Destiny 2 vyjde. Perzistentní svět Destiny se totiž více hodí pro další velká rozšíření, která prodlouží životnost titulu, a tak je skutečný sequel poměrně riskantní tah.

„Destiny 2 je pokračování, tvrdý restart, a takové rozhodnutí není jednoduché. Hodně jsme o něm debatovali, protože pokud máte takovou hru, která se neustále vyvíjí, mají investice lidí neustále svojí hodnotu. Nový díl ale zase může přivést nové hráče,“ dodal ředitel společnosti.

Destiny 2 vyjde na konzolích 6. září, na PC se ale hráči dočkají až o necelé dva měsíce později, konkrétně 24. října. Pokud máte o multiplayrovou střílečku zájem, můžete si jí předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama