Na Anthem se pracuje pět let, od vydání ME3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na Anthem se pracuje pět let, od vydání ME3

Na Anthem se pracuje pět let, od vydání ME3

David Plecháček

David Plecháček

10. 7. 2017 13:56 5
Reklama

Nemůžeme vám zazlívat názor, že je Anthem reakcí na úspěšné Destiny od Activisionu. Těch společných prvků je tam prostě mnoho. Společný hub jako výchozí bod vašich průzkumných aktivit, důraz na kooperaci, sci-fi zasazení (dobře, science-fantasy v případě Anthem), RPG prvky… Ale Anthem je ve skutečnosti ve vývoji déle, než by si někdo mohl myslet.

V rozhovoru pro CBC Radio totiž Aaron Flynn, generální manažer BioWare, řekl, že původní myšlenka vznikla už před pěti lety. Na otázku, jaké to je hru konečně představit veřejnosti poté dodal, že to je vlastně docela zvláštní. „Pracujeme na tom, od prvního nápadu, asi už pět let,“ řekl. Nápad na science-fantasy hru vznikl prakticky hned po Mass Effectu 3.

Bylo to období, kdy začaly vznikat plány i na Mass Effect Andromedu. Jinými slovy, i Andromeda byla ve vývoji pět let, ale ani za tu dobu se nepovedlo dotáhnout všechno do zdárného konce. Na Anthem mají autoři o rok a půl více času, protože se počítá s vydáním před koncem příštího roku.

„Je to něco, co musíte neustále držet v inkubátoru a neustále to musíte živit a starat se o to. Jsem hrdý na náš tým, že se o Anthem stará takovou dobu. Na E3 nám spousta vývojářů gratulovala, i novináři byli nadšení, a to nás samozřejmě motivuje dál k naší práci. To je ta odezva, kterou chcete slyšet, když nějakou hru odhalíte,“ říkal.

Inspirací prý bylo to, že chtěl Flynn hrát nějakou hru se svými dětmi. Ale i tak studio slibuje i kvalitní singleplayerový zážitek. Přestože se svým sdíleným světem podobá zmíněnému Destiny nebo třeba The Divisionu od Ubisoftu.

Anthem nás pochopitelně ale i tak zajímá. Výpravy do nebezpečného světa za bezpečnými hranicemi s modifikovatelným oblekem Javlin vypadají náramně a nás jenom mrzí, že na hru, kterou budeme v redakci společně hrát, budeme čekat ještě rok. Ale třeba to vyjde s Destiny 2, kdo ví. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama