Autoři by rádi vytvořili pokračování Nieru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři by rádi vytvořili pokračování Nieru

Autoři by rádi vytvořili pokračování Nieru

David Plecháček

David Plecháček

24. 7. 2017 15:45 11
Reklama

Možná, že pro některé se zdálo, že studio PlatinumGames ztrácí na dechu. Poslední hry, především Teenage Mutant Ninja Turtles totiž nebyly úplně nejlepší. Připočtěme k tomu zrušený Scalebound a kdekdo si musel lámat hlavu s tím, co se vlastně děje. Naštěstí pak vyšel Nier a tým kolem Joko Tara prokázal své schopnosti.

Magazín Gamitsu zveřejnil rozhovor právě s režisérem hry, a také s producentem Josuke Saitem a dalšími významnými autory, kteří se pod Nier: Automata podepsali. Všichni svorně v rozhovoru načrtli, jaké mají plány. Jednou z možností je prý i remake původního Nieru, ale v tomto případě záleží přímo na Square Enix, kterému patří práva.

Pro tuto možnost se vyslovil jak Taro, tak i Saito. Ale poté si vzal slovo Takahisa Taura, designér, který řekl, že jako představitel PlatinumGames by mělo být motivací pracovat na pokračování, na kterém by on sám osobně rád pracoval.

Nieru se daří poměrně dobře. Automata vyšla jak na PC, tak na PlayStationu 4. Na Metacritic má PS4 verze metascore 88, hodnocení hráčů je o desetinku menší. To je rozhodně výživné podhoubí proto, aby studio zapracovalo na nějakém pokračování. Navíc se Automatě dařilo výrazně lépe než původnímu dílu.

Oficiální čísla hovoří ke konci května o jednom a půl milionu kopií. Další údaje neznáme, ale můžeme předpokládat, že ještě porostou. Nier: Automata si můžete pořídit na Xzone.cz. Pavel hře v recenzi udělil 4 z 5 se slovy, že se jedná o výborné RPG, v němž jsou zábavné souboje „jen“ skvělým doplňkem poutavého příběhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama