Echo, hra, která se od vás učí, vyjde v září
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Echo, hra, která se od vás učí, vyjde v září

Echo, hra, která se od vás učí, vyjde v září

David Plecháček

David Plecháček

31. 7. 2017 08:36 5
Reklama

Někdy začátkem roku v hPodu každý zmiňoval hry, na které se letos těší. Mezi mé favority jsem zařadil Get Even, a podle všeho jsem vedle rozhodně nešlápl. Druhou hrou, na kterou se stále ještě těším, je Echo. Budu úspěšný i tentokrát?

Pokud vám Echo v záplavě AAA her uniklo, mohu vám připomenout, oč se jedná. Dánské studio Ultra Ultra vsadilo všechno na zajímavou premisu, která stojí a padá na místě zvaném Palace. Běloskvoucí Palác se totiž obrátí proti vám, a bude k tomu využívat jednoduchého nástroje – vašich kopií. Kopie, nebo snad klony chcete-li, se vám snaží vyrovnat tím, že se od vás učí. A učí se úplně všechno.

Tímto mechanismem autoři docílí toho, abyste pečlivě vážili váš postup. Cokoliv uděláte se totiž vepíše do umělé inteligence vašich druhých já, a tak jakmile jednou vystřelíte, počítejte s tím, že se bude střílet i po vás. Jakmile se k někomu připlížíte zezadu, počítejte s tím, že se o to samé pokusí i ti proti vám. Bude se krýt? I oni budou. Budete naopak rychlí i agilní? Klony – vaše ozvěny – se přizpůsobí.

Jedinou výjimkou je doba, kdy se Palác na nějaký čas uspí a bude nahrávat nová data vašim nepřátelům – ti po vás sice stále půjdou, ale nemohou se v tu chvíli učit. Právě tehdy je nejlepší okamžik k tomu překvapit umělou inteligenci něčím nečekaným a třeba i zákeřným, s vědomím, že se to neotočí proti vám.

Důvodem, proč si toto všechno připomínáme, je fakt, že se z Dánska konečně vývojáři po čase ozvali a řekli nám to nejdůležitější – datum vydání. Hra měla přitom původně vyjít už na jaře, jak vidno ale autoři potřebovali o něco více času a svou prvotinu vydají 19. září na PC a na PlayStationu 4. Vývojáři navíc upřesnili i něco z příběhu. Hlavní hrdinka En se na začátku probouzí z hibernace. Jejím cílem je zmíněný Palac, v němž chce přivést k životu „něco“, co nemělo být ztraceno. Touto entitou se ale zjeví být sám Palác, který En studuje a, jak už jsme řekli, tato zjištění začne používat proti ní.

Bojíme se jediného – aby si Ultra Ultra nevzali moc velké sousto a všechno fungovalo tak, jak se píše výše. Tým z Kodaně ale nejsou žádní zelenáči, koneckonců můžete hádat, z jakého studia většina z nich pochází. Snad jim dal Hitman dobrou průpravu...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama