Tresty za sprostou mluvu v Rocket League
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tresty za sprostou mluvu v Rocket League

Tresty za sprostou mluvu v Rocket League

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 8. 2017 13:01 4
Reklama

Mluvíte, respektive píšete rádi při online zápasech, jak se tak říká, jako dlaždič? Tak to byste měli v případě Rocket League zpozornět. Studio Psyonix podepsané pod úspěšným titulem hodlá zakročit proti neslušnosti v chatu a chystá nový systém automatického banování. Tento trestací prvek automaticky vyhledá sprostá slova v reportech ostatních hráčů a na základě jejich vážnosti penalizuje provinilce.

Tento týden bude tedy do Rocket League implementován seznam více než 20 sprostých slov, dle slov autorů obsahující i rasistické výrazy. Postupem času by se seznam měl rozrůstat o pojmy a fráze. z celé palety jazyků. V případě reportování jiným hráčem se pak ostře mluvící obviněný podrobí zkoumání systémem. A pokud se potvrdí podezření, připíše se provinilci vroubek na účet.

Některá peprnější slovíčka mohou jen malinko přilévat pod kotel, opravdu ostré urážky mohou vyústit v okamžitý ban. Dle rozsahu provinění mohou hráči dostat pouze denní trest, stejně jako permanentní znepřístupnění hraní.

A není se čemu divit, Rocket League už spustilo působivých 34 milionů hráčů. A mezi 34 miliony hráčů se zákonitě najde spousta fotbalistů-řidičů s ostřejšími hranami. Dle slov autorů přichází denně tisíce reportů, převážně zmiňující právě urážky a vyostřenou nevraživost mezi hráči. Z principu hry lze navíc předpokládat, že více nadávek paradoxně padne mezi bratry ve zbrani než v rámci soupeření na hřišti.

A co vy? Jste zastánci přátelského přístupu a tolerance mezi hráči, nebo se nebojíte ostatním říct co si o nich myslíte pěkně od srdce?

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama