Nahrávací software v Destiny bude omezen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nahrávací software v Destiny bude omezen

Nahrávací software v Destiny bude omezen

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

5. 8. 2017 09:06 7
Reklama

S blížícím se datem vydání Destiny 2 se jistě dočkáme nejednoho ubezpečení o tom, kterak bude PC verze tou nejdospělejší ze všech a kterak se bude jednat o povšechně vyladěný zážitek, bude to však mít svá pevně stanovená omezení. Řeč je přitom aktuálně o určitých typech softwaru, které slouží kupříkladu k nahrávání dění na obrazovce.

Důvod je přitom prozaický – snaha dopřát všem hráčům identický a co možná nejférovější zážitek. A na konto toho se tým Bungie obává, že by mohlo dojít k poškození herního zážitku za pomocí softwaru třetích stran. Hráči se tedy nakonec dočkají celkem specifických omezení.

Mezi vybrané programy s omezenou funkcionalitou patří například EVGA Precision XOC, MSI Afterburner a dokonce i Fraps, důvodem je pak snaha zamezit zásahům do kódu hry. To bude mít mimo jiné důsledek ten, že zmíněné aplikace nebudou mít povoleno běžet v plnohodnotném režimu a v módu celé obrazovky. Mezi vybrané a funkcionalitou limitované aplikace pak patří jak programy sloužící pro nahrávání (a dotčení mohou být majitelé zařízení od Elgato a AVerMedia), tak i ty určené pro statistické účely (například pro měření snímků za vteřinu).

Zcela funkční naopak budou aplikace fungují na úrovní grafických driverů, tedy konkrétně třeba nVidia’s Shadowplay a AMD’s Relive, nicméně omezení jsou zjevná a je jasné, že mají potenciál dotknout se velkého množství hráčů.

Jak moc velký dopad to bude, to se dozvíme nejdříve 24. října, kdy hra vyjde na PC. Konzolové verze budou k mání od 6. září a k předobjednání jsou všechny edice například na Xzone. Nezapomeňte se pak také podívat na naše souhrnné dojmy z bety hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama