Nový patch pro No Man's Sky již dorazil
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový patch pro No Man's Sky již dorazil

Nový patch pro No Man's Sky již dorazil

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

11. 8. 2017 12:21 11
Reklama

Jsou aktualizace malé a jsou aktualizace velké, zpravidla se však u řady her můžeme dočkat spíše těch menších a těch, jež jsou zaměřeny na opravu chyb, ne však v případě No Man’s Sky, tedy titulu, který nechvalně proslul nepovedenou reklamní kampaní a obrovským zklamáním komunity. U této hry platí, že se s každou další aktualizací posouvá k prototypu hry, kterou jsme měli v první řadě slíbenou již před vydáním. A aktuální patch 1.3 rozhodně není výjimkou.

Přiložené video odhaluje řadu drobností i jednu potencionální bombu a zjevnou přípravu na to, že do hry nakonec přeci jen zřejmě dorazí i plnohodnotný multiplayer, nicméně vezměme to trochu popořadě, málo toho koneckonců rozhodně není.

Předně se větší důraz klade na příběh hry, který nově představí jednu čerstvou a z jiné dimenze pocházející rasu. Kromě přepracovaného systému vedlejších misí se pak hráči mohou těšit až na 30 dodatečných hodin hraní v rámci aktualizované příběhové složky hry, zdvojnásobení se dočkal i lore a celkově vesmír nabízí o dost více vyžití a je opět o něco krásnější.

To nadále znamená ostřejší textury i nové biomy, jež mohou potěšit oko, nicméně co se hratelnosti týče, tak tam hra za další nabídne komplexnější obchodování, souboje i farmaření. Při budování základen je možno manipulovat s terénem a stejně tak lze i ve vesmíru navigovat obrovské křižníky.

Ne všem to ale vyšlo a některé takové koráby lze díky nešikovnosti či smůle druhých nalézt i na površích planet, a to ve formě obrovských a k průzkumu vyzývajících vraků. Tam lze doputovat za pomocí četných planetárních vozítek a k pohybu mezi jednotlivými světy pak mohou sloužit i portály, o jejichž plánované existenci jsme ostatně něco málo věděli již předem.

Z dalších drobností pak můžeme vypíchnout ještě vylepšené boje ve vesmíru, přepracované některé prvky uživatelského rozhraní a nakonec i vylepšenou mapu, to nejdůležitější se pak ale zřejmě skrývá pod pojmem Joint Operations.

Až 16 hráčů se spolu může spojit a prozkoumávat vesmír společně.

To sice ještě není plnohodnotný multiplayer, očividně se však jedná o první krůček k němu a sami autoři to v obsáhlém příspěvku na webu (ten rozhodně doporučujeme projít) popisují jako první část velkých kooperativních plánů. To v praxi aktuálně znamená, že se až 16 hráčů spolu může spojit a prozkoumávat vesmír společně a stejně tak spolu mohou i živě komunikovat, jeden druhého ale zatím vidí jen jako jakýsi poletující orb.

Příslib je to však jasný – No Man’s Sky žije, těší se čilému zdraví a tým Hello Games ještě rozhodně neřekl své poslední slovo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama