Úspěch Nieru zachránil PlatinumGames
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Úspěch Nieru zachránil PlatinumGames

Úspěch Nieru zachránil PlatinumGames

Pavel Makal

Pavel Makal

14. 8. 2017 11:01 12
Reklama

Nier: Automata možná u mainstreamových hráčů nevzbudil takový ohlas, jako se to povedlo například Horizonu nebo nové Zeldě, i přesto se ale jedná o vyjímečný počin, který zásadním způsobem obohatil letošní jaro. A jak to vypadá, výrazně prospěl i vývojářskému studiu PlatinumGames.

Alespoň to plne ze slov spoluzakladatele společnosti. Hideki Kamija na Twitteru poděkoval designérovi Jóko Tarovi za jeho práci na Nier: Automata a za pozitivní dopad, který hra měla na PlatinumGames. Podle Kamiji úspěch Automaty přinesl studiu nové fanoušky a zároveň i výrazným způsobem zvýšil zájem žadatelů o práci ve vývojářském týmu a přispěl k mnohem lepší interní atmosféře.

Kamija údajně vůbec nepřehání, když říká, že Jóko Taro svým titulem PlatinumGames doslova zachránil. Není se čemu divit, ačkoli mají totiž Platinum za sebou celou řadu povedených projektů, jako je Bayonetta, Vanquish nebo Metal Gear Rising: Revengeance, několik posledních her nedopadlo zcela podle očekávání. Nemalou ranou bylo jistě také zrušení projektu Scalebound, který vznikal exkluzivně pro platformy Microsoftu.

Sám Kamija v minulosti pracoval na celé řadě pamětihodných titulů. Za zmínku určitě stojí několik dílů série Resident Evil, Devil May Cry nebo třeba Okami. Jóko Taro má za sebou kromě Nieru také třídílnou sérii Drakengard, ze které Nier vychází. V současnosti pracuje na mobilním titulu SINoALICE pro iOS a Android.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama