Cage vypustí z Detroitu kontroverzní scény
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cage vypustí z Detroitu kontroverzní scény

Cage vypustí z Detroitu kontroverzní scény

David Plecháček

David Plecháček

17. 8. 2017 11:49 4
Reklama

David Cage si po celém světě získal stovky tisíc fanoušků svými hrami Beyond: Two Souls, Heavy Rain, Fahrenheit nebo Omikron. O zisk dalších se pokusí příští rok se hrou Detroit: Become Human. Jeho největším tahákem by mělo být jako vždy netradiční vyprávění, volby a skoro až kontroverzní game design.

Právě se ztvárněním (potenciálně) kontroverzních věcí má zkušenosti i z Detroitu. Ostatně hra nepůjde pro násilí příliš daleko. I proto v záříjovém čísle Oficiálního PlayStation magazínu v rozhovoru říká, že by všechny činy měly být jasné a měly by se kontroverzi co nejvíce vyhnout. „Kdykoliv se zabýváme touto tématikou, tématikou násilí... chci si být jistý tím, že cokoliv, co se ve hře stane, nebude nijak dvouznačné a náš význam a poselství bude zcela zřejmé.“

Tato snaha vyústila podle všeho ve zrušení několika scén, které mohly být špatně interpretovány. „Bylo to pro mě velice zvláštní, protože jsem si uvědomil, že Detroit je plný významných věcí a musíte být proto velice opatrní a dávat pozor na to, co svou hrou sdělíte,“ dodává známý osmačtyřicetiletý rodák z Francie.

Sluší se samozřejmě říct, že jakákoliv mýlka by mohla způsobit zlo, ale že je zároveň dobře, že jakákoliv hra vyvolává určité, řekněme morální otázky. Sám Cage toto svými slovy dokládá: „Děláme videohry, které mají smysl, jsou důležité a mají co říct. Lidé to musí respektovat. Proto si sice musím dávat pozor, ale ve stejnou chvíli něco vykládám.“

Na konci dne ale stejně Detroit zůstává pouhou hrou a určitou formou zábavy, nehledě na to, kolik vášně a upřímnosti do ní autoři vloží. Detroit: Become Human a ani žádná jiná hra na tom samozřejmě nic nezmění. A to je dobře. My jenom můžeme vyslovit přání, aby podobných, úvahami opředených titulů vycházelo co nejvíce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama