Greene a jeho PUBG překonal další milník
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Greene a jeho PUBG překonal další milník

Greene a jeho PUBG překonal další milník

David Plecháček

David Plecháček

17. 8. 2017 11:04 9
Reklama

Kdykoliv píšeme o PlayerUnknown's Battlegrounds, můžete vzít jed na to, že se novinka týká nějakého milníku. Někomu by možná stačila jedna, maximálně dvě zprávy o tom, že je hra úspěšná, jiného ale stejně jako nás fascinuje, s jakou rychlostí se hráčská základna rozšiřuje.

Sedm milionu lidí. Která hra se touto cifrou může od začátku roku chlubit? Battlegrounds k tomu stačilo necelých pět měsíců a předběžný přístup. Vedle rychlosti, s jakou toto číslo naskakuje, nás ale pochopitelně zajímá, jestli svůj potenciál nevybije ještě před tím, než definitivně vyjde. Greene AKA PlayerUnknown si to nemyslí a věří, že bude hru podporovat několik let, ale nechcete nám tvrdit, že o rekordech budeme psát ještě na konci roku, že ne?

Na druhou stranu by si to studio Bluehole a právě Brendan Greene zasloužili. Podobný úspěch a fenomén, jakým Battlegrounds je, by se nemusel opakovat. Vždyť se nejedná jen o počet prodaných her jako takových, ale k popularitě musíme přičíst i to, kolik z nich hru hrají ve stejnou chvíli. 620 tisíc. Jinými slovy přes šest tisíc hraných her v jednu chvíli. To by bylo, abyste na připojení ke hře čekali nějak dlouho.

Jelikož se hra prodává za 30 dolarů, poměrně snadno si můžeme udělat obrázek o tom, kolik peněz ke Greeneovi a spol. přiteklo. Není proto divu, že se na kolínském Gamescomu uspořádá turnaj právě v Battlegrounds, i přes to, že se stále jedná o early access. Na výsledky – ne snad ani tak herní, jako spíše na komerční – jsme proto velice zvědaví.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama