Gran Turismo potrestá nesportovní chování
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gran Turismo potrestá nesportovní chování

Gran Turismo potrestá nesportovní chování

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 8. 2017 12:12 5
Reklama

Trojicí nových videí Sony láká k brzké možnosti vyzkoušení Gran Turisma Sport a za pomocí nich rovněž vysvětluje některé z principů fungování hry. Ta přitom svým dlouholetým vývojem neustále čechrá nervy fanoušků, postupem času však rostla a brzy k nám již díky tomu dorazí dosud zřejmě to nejobsáhlejší Gran Turismo vůbec.

To bude tentokrát zaměřené zejména na soutěžení propojené s realitou, v tomto případě navíc posvěcené mezinárodní automobilovou federací FIA. Ta by však jistě nepropůjčila své jméno jen tak nadarmo, a právě o tom, čím bude tento titul specifický již vyprávějí následující ukázky.

Za prvé se dozvídáme o pokročilém matchmakingu, který má být zřejmě tím nejlepším, co závodní hry nabízejí. To v praxi znamená přinést nejen co možná nejvyrovnanější zážitek, ale rovněž závody, ve kterých může každá akce vyvolat patřičnou reakci. Rozčileně odcházející fanoušci se tedy dočkají adekvátní odezvy a stejně tak do všech okolních jezdců bourající hráči nemohou čekat, že jim to projde jen tak.

Ve výše zmíněném videu hovoří jezdci reální i šampioni virtuální, a to samé platí i pro záběry následující. V těch právě ti nejzasvěcenější hovoří o propojení hry právě s reálnými soutěžemi. Ti šikovnější a nejpilnější hráči se tak mohou těšit na to, že se mohou utkat i s hvězdami reálnými a že při té příležitosti budou moci reprezentovat nejen cizí automobilky, ale i vlastní zemi.

A konečně třetí video je již zaměřeno více na technické fajnšmekry a láká na podporu PSVR. Zde samozřejmě nesmí chybět slova a o maximálním zážitku i o upoutání do křesla. Jedině PSVR totiž slibuje přinést jedinečný zážitek z pocitu toho, že tam jednoduše jste. A to pro mnohé automobilové nadšence jistě může značit jedinečné lákadlo založené na co možná nejpřesnějším sledování pohybu hlavy. A že se to může hodit například při předjíždění, což už ale blíže vysvětlují následující záběry:

Co dodat, letos to bude zkrátka veliké a pokud Polyphony Digital dostojí svým ambicím, tak se určitě máme nač těšit. Konkurence je tvrdá, nicméně série Gran Turismo si jde s aktuálním dílem tentokrát víceméně vlastní a dosud nevyšlapanou cestou.

Závěrem již tak jen můžeme dodat, že Gran Turismo Sport vychází exkluzivně na PlayStation 4 18. října a různě vybavené edice si můžete předobjednávat na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama