PUBG je na Steamu nejpopulárnější
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PUBG je na Steamu nejpopulárnější

PUBG je na Steamu nejpopulárnější

David Plecháček

David Plecháček

28. 8. 2017 09:25 16
Reklama

Naposledy? Nemyslíme si. Celou dobu jsme si kladli otázku, která hra zaplní letní mezeru po loňském Pokémon Go. Frekvence zpráv nám myslím dává jasnou odpověď na výše položený dotaz. PlayerUnknown’s Battlegrounds je nezastavitelné. A to nejen u nás, ale třeba i na Steamu.

Pro tentokrát nebudeme hovořit o osmi milionech uživatelů, nýbrž o tom, kolik z nich hrálo Battlegrounds v jednu chvíli. Dlouhou dobu byla Battle Royale hra v tomto ohledu druhá za téměř nedostižnou Dotou 2, ale nedostižitelnost legendy od Valve byla jen bláhová. Battlegrounds už se na čas stalo číslem jedna.

Vrchol čítá přes 870 tisíc hráčů, tedy téměř o 40 tisíc více, než měla zmíněná MOBA Dota. Dota 2 sice ale opět sedí na trůnu, je ale otázka, na jak dlouho jí prvenství zůstane. Vlastního úspěchu si všimlo i studio Bluehole a sám PlayerUnknown a ten se pochlubil na Twitteru.

Kam dál? Další logický milník je deset milionů hráčů a milion aktivních v jednu chvíli. Nereálné? Nemyslíme. Ani tak to ale nebude absolutní rekord, jelikož Dota 2 se přes milion aktivních hráčů opakovaně přehoupla. No, znovu snad můžeme zopakovat, že se jedná pouze o early access verzi a že v průběhu času vyjde i na Xboxu One, což základnu ještě rozšíří. Další milníky čekají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama