Shenmue bude z větší části věrné originálu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shenmue bude z větší části věrné originálu

Shenmue bude z větší části věrné originálu

David Plecháček

David Plecháček

30. 8. 2017 10:51
Reklama

Na Gamescomu jsme viděli prakticky první ukázku Shenmue III. Graficky hra vypadá dobře, ale Ju Suzuki zvolil netradiční přístup k tomu, jak vymodelovat postavy. Tento rozkol jako by symbolizoval určitou roztěkanost mezi starým a novým. O tom, že leccos zůstane staré a leccos bude naopak nové hovoří i sám autor hry.

„Nemyslím si, že je nutné dělat zásahy do herních mechanik. Když toho změním moc, pamětníky tím naštvu,“ řekl Suzuki na Gamescomu. „Navíc neustále přicházím s něčím novým, co bych do hry přidal, a tím přidělávám problémy našemu týmu. V tuto chvíli je to tak v poměru 30 procent nového a 70 procent toho starého. Ale design se konstantě mění a stále přicházím s novými koncepty, které se snažíme přidat tam, kde to jde,“ řekl pro magazín Metro.

Na akci kromě jiného padlo, že příběh by měl hráčům vydržet přibližně 30 hodin. Ten se ale od původních myšlenek z let kolem roku 2000 liší mnohem víc. Příběh hry se skládal původně z jedenácti kapitol. Ale Shenmue II se drželo kapitol čtyři, pět a šest, zatímco třetí část v sérií chybí kompletně. Suzuki tím říká, že nikdy nebyl v tomto ohledu tak rigidní a dokázal oproti původnímu plánu improvizovat.

„Když jsme začali na Shenmue III pracovat, uvědomil jsem si, že potřebuji určité elementy z původních her kvůli existujícím fanouškům, ale jiné prvky jsem změnil nebo odebral. I příběh jsem upravil, aby více odpovídal moderní době a mým vlastním představám. Ale neustále jsem musel přemýšlet, jestli to k Shenmue půjde. Některé části příběhu tudíž zůstaly, jiné naopak ne. Takže abych odpověděl, původní věci ve hře jsou nadále, ale zároveň dělám moderní hru,“ řekl.

Ačkoliv se kampaň třetího dílu řadí mezi ty videoherně nejúspěšnější, stále má Suzuki i po vstupu společnosti Deep Silver méně financí než u prvního dílu. Jeho rozpočet byl 47 milionu dolarů. Jak si devětapadesátiletý legendární designér poradí s ambiciózním završením jednoho příběhu, v který už doufal jen málokdo?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama