Luminous z FFXV není pro Switch vhodný
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Luminous z FFXV není pro Switch vhodný

Luminous z FFXV není pro Switch vhodný

David Plecháček

David Plecháček

7. 9. 2017 08:48 2
Reklama

Spojení Final Fantasy a Nintenda Switch v posledních dnech rezonuje médii asi se stejnou frekvencí, jako připomínání, že PUBG vyjde i na Xboxu One. Těžko říct, která z her je pro kterou konzoli větším tahákem, každopádně zatímco PUBG je na Xboxu potvrzené, o Final Fantasy se stále jen bezvýchodně hovoří.

Bezvýchodně proto, že Square Enix o tomto spojení stále jen uvažuje, ale žádné konkrétní kroky neudělalo. Nebo jsme o nich alespoň nevěděli. Dle rozhovoru s magazínem DualShockers ale Hadžime Tabata potvrdil, že existuje tým, který zkoumal vhodnost vlastního Luminous enginu pro Switch, ale že výsledky nebyly uspokojivé.

To nutně neznamená, že port FFXV nemůže vzniknout, Tabata kromě jiného například potvrdil, že se tehdy nedělala žádná optimalizace, v každém případě po prvním oťukávání tým ve svých snahách nepokračoval. A tak, pokud Square Enix chce Final Fantasy na Switchi, opět vstupuje na scénu kapesní edice.

O Pocket Edition se hovoří stále častěji. Ta je pochopitelně šitá na míru mobilním zařízením, z čehož vyplývají zjednodušené souboje nebo ovládání pomocí dotyků, nicméně pokud někdo se Switchem touží po příběhu Noctise a Lunafrey, jednalo by se o zajímavou alternativu. Pokud vás zajímá, můžete se taktéž podívat na několik minut přímo ze hry. Kapesní edice vyjde na Androidu a iOS do konce roku. Verze pro Switch je ale zatím pouze zbožným přáním.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama