Studio myslelo, že se prodá 300 tisíc PUBG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio myslelo, že se prodá 300 tisíc PUBG

Studio myslelo, že se prodá 300 tisíc PUBG

David Plecháček

David Plecháček

13. 9. 2017 14:31 5
Reklama

Vaše pravidelná dávka emocí a PlayerUnknown's Battlegrounds je tady. Tentokrát necháme stranou úspěchy hry PlayeraUnknowna, o nichž píšeme dennodenně, ale s Brendanem Greenem zavzpomínáme na dobu, kdy PUBG vstupovalo na Steam do předběžného přístupu.

Pří zpětném pohledu se zdál být předpoklad Bluehole poměrně střízlivý. Studio si totiž myslelo, že v předběžném přístupu, respektive v prvním roce svého života, prodá přibližně 300 tisíc kopií. Místo toho během pěti týdnů svítily u počtu prodaných kusů dva miliony. „Hodně lidí tomu vůbec nemohlo uvěřit,“ řekl sám Greene Polygonu.

„Máme v týmu několik veteránů herního průmyslu, kteří říkali něco jako: 'Ne, ne, nebude to víc než 200, 300 tisíc.' Ale pak jsme překonali první milion a najednou se v kanceláři všichni usmívali,“ vzpomíná dnes nejskloňovanější designér. Jak se situace okolo PUBG vyvíjela dále vám asi nemusíme připomínat, jen můžeme shrnout aktuální situaci - Battlegrounds si pořídilo deset milionů lidí a hra je v současnosti na Steamu nejhranější.

„Víte, svému žánru a režimu jsem věřil... ale 10 milionů kopií a být číslo jedna ani ne za pět měsíců? Pořád mi to přijde neuvěřitelné,“ říká dále rodilý Ir. „Kudy chodíme, tam přemýšlíme, proř jsme zrovna my tak úspěšní,“ přiznává otevřeně. Že by PlayerUnknown's Battlegrounds byla nafouknutá bublina se už teď říct nedá, stále ale můžeme přemýšlet nad tím, jak dlouho hře popularita vydrží. Své splněno už ale má. Ještě před vydáním.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama