Phil Spencer by si cross-MP Fortnite přál
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phil Spencer by si cross-MP Fortnite přál

Phil Spencer by si cross-MP Fortnite přál

David Plecháček

David Plecháček

20. 9. 2017 08:47 1
Reklama

Zpráva, že Fortnite nabídlo hráčům na konzolích crossplay mezi konzolemi PlayStation a Xbox bez vědomí obou jejich výrobců, vyvolala po světě pozdvižení. Netrvalo to dlouho a objevilo se stanovisko vývojářů. To potvrdilo, že se jedná o chybu, která byla napravena. Za tu chvíli se ale vytvořila početná skupina, které se tento krok líbil. Do ní se řadí například šéf Xboxu Phil Spencer.

Jeto právě Microsoft, který je spíše nakloněn představě cross-platformního multiplayeru, a tak se podobné vyjádření možná dalo čekat. Možná se vlastně jedná o jakousi pózu, jak svalit vinu za stále problematické a nepříliš časté propojení obou světů na Sony, možná ale tato slova myslí vážně: „Přál bych si, aby to tak (vývojáři z Epicu) nechali.“ Nebyl by jediný.

Konverzace na toto téma stále není u konce. Microsoft se Sony stále vede dialog a snaží se najít průsečík vlastních zájmů, který by dával pro hráče smysl. Evidentně se ale z technického hlediska nejedná o nic složitého a do her by to mohlo být aplikováno velice snadno.

Hráči (nejenom) Fortnite jsou tak opět odkázáni na hráče na stejných platformách. To by ale neměl být zase takový problém co do počtu hráčů, protože se její „předběžný přístup“ prodává poměrně slušně, a to i přes to, že Epic hodlá hru později uvolnit úplně zadarmo. Pokud ale chcete, můžete naskočit za nějaký ten peníz už teď. Dostanete solidní hru se spoustou craftingu a třeba také s dnes tolik populárním režimem Battle Royale.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama