Battle Royale bude ve Fortnite free-to-play
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battle Royale bude ve Fortnite free-to-play

Battle Royale bude ve Fortnite free-to-play

David Plecháček

David Plecháček

21. 9. 2017 10:01 3
Reklama

Netrvalo to ani příliš dlouho a už je tu hra, která chce vypálit populárnímu Battlegrounds rybník. O režimu na motivy Battle Royale ve Fortnite jsme v minulosti psali a pravděpodobně tak pro vás není žádnou novinkou, zajímavé ale je, že se jej Epic rozhodl zařadit mezi obsah, za nějž nemusíte platit.

Pokud máte v platebním modelu hry trochu zmatek, uděláme si drobnou rekapitulaci. Letní hru si v tuto chvíli sice můžete bezplatně stáhnout, jakýkoliv její obsah je ale podmíněn zakoupením balíčku Founder’s Pack. Ten základní se prodává za cenu okolo tisíce korun, v nabídce jsou ale samozřejmě i dražší, které vám dají určité výhody.

Popisované status quo ale nebude platit donekonečna. Epic jasně prohlásil, že se z Fortnite stane dříve či později free-to-play hra, a to někdy v příštím roce. Jak do toho zapadá režim posledního přeživšího? Když jej společnost oznámila, logicky jsme předpokládali, že bude taktéž podmíněn koupí placeného balíčku a že bude volně přístupný až s celou hrou v příštím roce.

Epic ale mění plány a výše popsané neplatí. Jakmile se nový mód ve hře objeví, totiž 26. září, budete ho moci hrát i bez zakoupeného balíčku. Epic k tomu říká, že ani nebude prodávat vybavení, které by poskytlo některým výhody. Kosmetické balíčky si ale koupit samozřejmě můžete. Pokud jste Fortnite, respektive nějaký z balíčků kvůli Battle Royale mezi 12. a 19. zářím pořídili, můžete dokonce zažádat o vrácení peněz. Zajímavý tah.

Epic to s konkurencí PlayerUnknown’s Battlegrounds myslí vážně. Navíc je pravda, že Fortnite není jenom barevnější kopií, nýbrž že nabízí i přidanou hodnotu v podobě craftingu a stavbě vlastních opevnění. K dispozici bude zpočátku jedna obří mapa pro sto hráčů, tak jako u zmíněného PUBG. Stále však platí, že PvE obsah zůstává zamčený a zdarma se objeví až v roce 2018. Epic navíc stále pracuje na říjnovém updatu, je otázkou, jestli nabídne i obsah pro neplatící hráče.

Hru si můžete stáhnout z rozhraní svých konzolích a na PC z Epic Games launcheru. Uvidíme se na bojišti!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama