The Evil Within 2 se nespoléhá na idTech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Evil Within 2 se nespoléhá na idTech

The Evil Within 2 se nespoléhá na idTech

David Plecháček

David Plecháček

25. 9. 2017 12:50 3
Reklama

Původní The Evil Within byl vážně působivý horor, ačkoliv svým vzezřením zrovna díru do světa neudělal. Pokračování, opět od studia Tango Gameworks, je v tomto ohledu někde jinde a vypadá vedle svých vrstevníků vážně skvěle. Stále však nebylo jasné, po jakém enginu Šindži Mikami a spol. sáhli. Díky přítomnosti hry na akci NYC a zvědavosti jednoho z novinářů už to víme.

Jestli je však odpověď dobrá nebo špatná, to ukáže až čas. Mikami a jeho tým se totiž neopírá o idTech 5 jako před lety, ani o modernější idTech 6. Vývojáři oblíbený idTech modifikovali a vytvořili si něco, čemu se říká STEM Engine. Jeho název znalcům hry asi vysvětlovat nemusíme, ve zkratce se ale jedná o systém, který dokáže propojit několik myslí a umožnit jim prožít zážitky ostatních.

Mnohem důležitější ale je, jak moc se tato modifikace povedla. Možná si totiž vzpomenete na Arkane Studios a jejich Dishonored 2, které se opíralo o engine zvaný Void, ale ten v ostrém provozu jak na konzolích, tak především na PC zklamal.

Z osudu Voidu ale samozřejmě nelze vyčíst, jak se bude dařit STEMu. Proč se ale legendární autor hororů Mikami rozhodl pro tuto volbu a neopřel se o velice povedený idTech 6 zůstává otázkou, na níž na akci NYC odpověď nepadla. Dříve či později ale uvidíme, jak výsledek hře slouží. Pokračování skvělé hororvky vychází už 13. října, a to na PC, Xboxu One a PlayStationu 4. Koupit si jej můžete například na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama