Kdy dorazí PUBG i na PlayStation 4?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kdy dorazí PUBG i na PlayStation 4?

Kdy dorazí PUBG i na PlayStation 4?

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

4. 10. 2017 14:06 1
Reklama

Jestliže jste až doposud tápali nad tím, proč jen není mohutně úspěšná on-line akce Playerunknown’s Battlegrounds dostupná také na PlayStationu, tak vězte, že se jedná o zaplacenou časovou exkluzivitu. A dnes to navíc vypadá, že tato by mohla být ještě delší, než jak se původně předpokládalo.

PUBG se prodává jako rohlíky a původní předpoklady týmu byly dle posledních informací překonány více než čtyřicetinásobně, což s sebou samozřejmě přináší i řadu zajímavých následků. Hodnota studia již čítá na miliardy dolarů a k tomu je samozřejmě jasné, že konzolová exkluzivita je přinejmenším dost lukrativní věc.

Původně přitom měl Microsoft zajištěnou exkluzivitu údajně pouze do konce tohoto roku, ze článku magazínu Bloomberg však vyplývá, že Microsoft jedná o prodloužení této nabídky. Z jiného článku se pak dozvídáme rovněž i to, že za hrou stojící vývojářský tým Bluehole již v minulosti zkoušel se Sony jednat.

Jenže výsledek z toho doposud nevzešel žádný, tedy alespoň prozatím. Takže to zatím vypadá tak, že minimálně do konce roku bude hra v rámci konzolového trhu dostupná pouze na Xbox One. A pokud se Microsoftu zadaří, tak by se tato exkluzivita mohla ještě prodloužit, a to dokonce klidně až do poloviny roku příštího.

Nicméně jak to celé dopadne, o tom se již nechme překvapit. Je však nad slunce jasné, že Microsoftu se v tuto chvíli a při současném stavu prodejů konzolí zajímavé exkluzivity vyloženě hodí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama