Housemarque se loučí s arkádami
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Housemarque se loučí s arkádami

Housemarque se loučí s arkádami

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

1. 11. 2017 15:54 2
Reklama

Jestliže emailem odebíráte novinky zkušeného finského vývojářského týmu Housemarque, tak vám v posledních hodinách mohla ve schránce přistát zpráva nadepsaná „Arcade is Dead“. A v té se tento tvůrčí tým zpovídal ze své vášně a přiznal nutnost jít o dům dále.

Žánr arkád, kterými se tento tým proslavil po celém světě (zmiňme například Alienation, Resogun či Nex Machina), se dle slov zástupců vývojářů zdá být již zcela mrtvý a vyčerpaný. Tým totiž navzdory velmi dobrým hodnocením kritiků nedokázal oslovit dostatečně velké množství fanoušků a hráčů, naštěstí však tato zpráva nekončí nešťastným koncem jednoho talentovaného studia, ale pouze včasným uznáním toho, že tudy zkrátka cesta nevede.

Prodeje prý zkrátka nebyly nejlepší a tým na základě toho bude muset své nadšení zaměřit odlišným směrem. Ten je prý, tedy alespoň dle slov studia, definován touhou po multiplayerových zážitcích a důrazem na vytváření komunit. A právě tímto směrem se zřejmě plánuje vydat i tento tým a věnuje se projektům jiným, byť v tomto případě ještě zcela konkrétní pochopitelně nejsou.

A jako poděkování komunitě a poslední sbohem frenetickému žánru arkád a klasických automatovek se tento tým loučí stylově a za pomocí videa, které představuje jednu ze skladeb jedné moderní a dle mého názoru velmi povedené ódy na žánr arkád – Nex Machina.

Tento žánr se tedy zřejmě netěší té největší oblibě a nás by na to konto zajímalo, jaké zkušenosti máte s těmito frenetickými akčními hrami vy – budou vám produkty tohoto ražení od týmu Housemarque chybět?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama