Odemykání hrdinů v BF II trvá desítky hodin
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Odemykání hrdinů v BF II trvá desítky hodin

Odemykání hrdinů v BF II trvá desítky hodin

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 11. 2017 09:41 16
Reklama

Nové pokračování série Star Wars Battlefront je na spadnutí a na našich obrazovkách se objeví již tento pátek. Uživatelé služby EA Access nebo Origin Access už mohou hru testovat od minulé středy. Ještě před vydáním hry se ale dozvídáme informace, které nás příliš netěší.

Podle analýzy dat, kterou přinesl uživatel Redditu s přezdívkou TheHotterPotato, totiž bude získání  hrdinů otázkou grindu na desítky hodin. Cena hrdinské postavy je totiž stanovena na 60 tisíc herních kreditů, což podle analýzy odpovídá 40 hodinám hraní. Battlefront II má bohužel poměrně složitý systém měn a odměňování, víme ale, že ty nejznámější hrdiny, jakými jsou třeba Luke Skywalker nebo Darth Vader, můžete získat skrz Star karty. Bohužel i pak ale musíte mít adekvátní počet kreditů k tomu, abyste je mohli odemknout a používat.

EA sice tvrdí, že cena hrdinů je takto stanovena proto, aby měli hráči dostatečný pocit zadostiučinění a odměny za to, že hrdinu konečně získali, ve světle současných událostí to ale většinu hráčů spíše přesvědčuje o tom, že se jedná o snahu vydělat co nejvíce na lootboxech. EA i DICE poukazují na to, že herní ekonomika se neustále vyvíjí a vývojáři stále mění systém a míru odměn tak, aby co nejvíce vyhovovaly hráčovu zážitku. Aktuální nastavení údajně pramení z dat, která společnost získala z alfa a beta testu hry.

Fanoušci navíc tvrdí, že přes lootboxy skutečně vede kratší cesta. Za reálné peníze si totiž můžete zakoupit speciální krystaly, ty směnit za lootboxy a získané karty následně rozložit na kredity a tímto způsobem vydělávat na hrdiny, jejichž získání by vám jinak trvalo podstatně déle. EA nicméně slibuje, že po spuštění prodejů se bude systémem měn nadále zabývat. Provoz hry s živou ekonomikou a bez naplánovaného dodatečného placeného obsahu je pro firmu údajně novou výzvou. Nezbývá než doufat, že na tuto výzvu nedoplatí samotní hráči.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama