Do mikrotransakcí SW BF2 zasáhlo Disney
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do mikrotransakcí SW BF2 zasáhlo Disney

Do mikrotransakcí SW BF2 zasáhlo Disney

David Plecháček

David Plecháček

20. 11. 2017 11:39 32
Reklama

Battlefront 2 je v nezáviděníhodné situaci. Ještě než hra stačila vyjít, se na ní snesla kritika za přítomný systém mikrotransakcí, který se v posledních dnech řeší více, než samotná hra. Lidé ze studia DICE a vedení EA nakonec podlehli tlaku hráčů a dočasně mikrotransakce ze hry odstranili. Nebo za to snad hráči ani nemohou?

Různé zdroje totiž přišli s jinými informacemi, podle nichž spíše než tlaku hráčů EA ustoupilo tlaku shůry. Do celé situace se totiž přimíchalo Disney, majitel licence Star Wars. Disney podle zdrojů magazínu Wall Street Journal sledovalo celou kauzu od samého počátku a pranic se mu nelíbilo to, jakou pověst si hra díky mikrotransakcím získala ještě před jejím vydáním.

A tak údajně zasáhl výkonný ředitel Robert Iger. Údajně se rozhodl pověřit ředitele produktů a interaktivních médií Jimmyho Pitara, aby kontaktoval EA. O tom, jak tento kontakt probíhal, pro změnu informuje VentureBeat. Podle svých zdrojů stačil jediný telefonát do kanceláře Andrewa Wilsona, aby systém ze hry vývojáři dočasně odstranili, do doby, než bude předělán do přijatelné podoby.

Herní měnu Crystals si tudíž v Battlefrontu za reálné peníze nepořídíte, ani za pět dolarů 500 krystalů, ani za 100 dolarů 12 tisíc krystalů. Kdy se to změní a v jaké podobě se balíčky vrátí, zůstává nejasné. Jisté ale je, že nové Hvězdné války zažívají PR katastrofu.

Špatný obraz novinky v očích hráčů vyústil v mizerné prodeje. Například v Británii se dvojce zdaleka nedaří tak jako jedničce. Navíc kauza Star Wars může přesáhnout i do jiných her. A už se tak také děje. EA raději upravilo i systém odměn v nových Need for Speed, kde samozřejmě nic podobného nemůže chybět. Podle zástupců studia Ghost Games došlo ke změně proto, aby byl zážitek hráčů ohledně managementu vozidel co nejpohodlnější. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama