Metal Gear Survive si vyzkouší každý v betě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Metal Gear Survive si vyzkouší každý v betě

Metal Gear Survive si vyzkouší každý v betě

David Plecháček

David Plecháček

14. 12. 2017 10:00 3
Reklama

Loňské kolínské překvapení v podobě Metal Gear Survive hráče spíše vyděsilo nežli ujistilo, že Konami je i bez dvorního Kodžimy schopné pokračovat v Metal Gear sérii. Na druhou stranu doba pokročila a hráči začínají brát Survive na milost a někteří věří, že se nemusí jednat o vůbec špatnou hru. K rozuzlení této hádanky dojde alespoň částečně už zanedlouho.

Konami totiž ke svému titulu zveřejnilo hned několik informací, mezi nimiž se nachází i informace o otevřené betaverzi, která proběhne na konzolích mezi 18. a 21. lednem. Plná hra vyjde vedle Xboxu One a PlayStationu 4 i na PC, tam se ale žádná akce alespoň dle dosavadních informací nechystá. K vydání dojde o měsíc později, 20. února.

Ačkoliv je Survive braný spíše jako kooperační akce, nachází se v něm i plnohodnotný singleplayerový režim. Vývojáři hratelnost připodobňují ke skvělému Metal Gear Solid V, s tím, že v Survive je logicky kladen větší důraz na survival elementy. Takže nás čeká stavba vlastního tábora i zajišťování dostatku vody a potravy. Jako v dalších hrách podobného žánru, kromě základních živin bude k přežití potřeba i lepší výbava, kterou nesežene jinak, než její výrobou z nasbíraných surovin. A protože se Metal Gear Survive odehrává v paralelním toxickém a nehostinném světě, mimo svůj tábor se člověk neobejde ani bez kyslíkové bomby – i ty budou pro přežití klíčové.

Právě z tohoto režimu pochází nové video, které samo o sobě vysvětluje základní herní mechanismy i akční pasáže. Možná, že hledání zpáteční „letenky“ domů nebude tak špatné, jak si někteří myslí. Právě beta by nám mohla dát odpovědi na nejpalčivější otázky, ačkoliv hráčům poskytne pohled jen na kooperaci. Pokud vám to nevadí, můžete začít vyhlížet druhou polovinu ledna. Bude tu co nevidět. A Metal Gear Survive taktéž – už teď jej můžete předobjednat na Xzone.cz. Třeba vás lákavá cenová politika přesvědčí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama