Capcom nechce PC verzi MHW podcenit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Capcom nechce PC verzi MHW podcenit

Capcom nechce PC verzi MHW podcenit

David Plecháček

David Plecháček

11. 1. 2018 10:57 1
Reklama

Hned od začátku nového roku nás čekají velké hry, některé dříve, jiné pochopitelně o něco později. O těch, které mají přijít v rámci několika dní nebo maximálně týdnů, začínáme psát poměrně často – příkladem budiž Monster Hunter od Capcomu. Jednou z dosavadních zpráv byla ale nemilá informace o přesunu PC verze až na podzimní sezónu. Producent hry teď magazínu GamesRadar vysvětlil, proč se k tomu Capcom rozhodl.

Vysvětlení je jednoduché: Monster Hunter zavítá na PC poprvé. „Je to první počítačová hra ze série, a tak chceme být stoprocentně přesvědčení, že vše uděláme správně,“ řekl Rjózó Cudžimoto. „Kvůli vývoji všech verzí bychom nemohli věnovat veškerou pozornost PC verzi, tak jsme se raději rozhodli pro toto řešení. Chceme vydat verze pro konzole a pak si vzít extra čas na vytvoření co nejlepší možné PC verze,“ dodal.

Cudžimoto specificky vyzdvihuje problémy s matchmakingem. Konzole totiž jednoduše využívají first-party služby, ať už jde o PSN nebo Xbox Live, ale na PC je potřeba vlastní řešení. „Naštěstí PC hráčům nevadí počkat o něco déle, když jim za to dodáme optimalizovaný zážitek,“ řekl.

Nakonec to tak vypadá, že místo tří betaverzí na PlayStationu 4 by vývojářům z Capcomu prospěla testovací verze na počítačích. Ale protože se tamního vydání dočkáme až někdy na podzim, třeba dojde i na betu. Monster Hunter vychází na konzolích už 26. ledna, ještě před tím dojde na avizovanou třetí betaverzi na PS4. I na jejím základě si můžete vytvořit předobjednávku na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama