Soupiska AO Tennis není příliš bohatá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Soupiska AO Tennis není příliš bohatá

Soupiska AO Tennis není příliš bohatá

David Plecháček

David Plecháček

17. 1. 2018 10:28 2
Reklama

Tenisové hry hráči na současné generaci konzolí vyhlíží dlouhá léta a prozatím je vyhlíží marně. Minulý rok ale naznačil, že se na jeden z nejoblíbenějších sportů nezapomíná, jen ta jejich příprava nějakou chvíli trvá. V prosinci se dokonce z ničeho nic vylouplo Australian Open Tennis, hra, která doprovází první grand slam této sezóny. Ale znělo by to až příliš ideálně, co říkáte...

AO Tennis totiž od samého začátku provází jedno zklamání za druhým. Hra si je nepřipisuje na vrub co se týče kvality, ale chuť hráčů je tak velká, že je licencovaný tenis vlastně ani nemůže uspokojit. První problém už padl několikrát – na to, že se jedná o licencovaný titul z prvního velkého tenisového podniku z Melbourne, je trochu s podivem, že vyšel v době trvání turnaje jen v Austrálii a na Novém Zélandu a ve zbytku světa není k dispozici.

Odklad samotného vydání nesou fanoušci nelibě, především proto, že vývojáři jen neurčitě zmiňuje letošní rok coby období, kdy se má AO Tennis objevit i ve světě. Na druhou stranu, současná Oceánská verze je trochu zklamáním ve smyslu obsahu. Ačkoliv vývojáři nabízí 128 mužů a 128 žen, ze světového žebříčku jich je jen 6 mužských 12 ženských. A to je málo.

Mezi muži vyčnívá Rafael Nadal, na nějž lákala i ukázková videa. Přičteme-li Davida Goffina a Kevina Andersona, skončili jsme s nejužší špičkou. Šestici uzavírá Čong Hjon, Steve Johnson a Thanasi Kokkinakis, totiž hráči spíše druhého sledu. Ženy jsou na tom o něco lépe. Našince potěší účast Karolíny Plíškové, ale nechybí ani Caroline Garciaová, Johanna Kontaová, Ashleigh Bartyová, Angelique Kerberová, Daria Gavrilovová, Agnieszka Radwaňská, Samantha Stosurová, Naomi Osakaová, Belinda Bencicová a Čang Šuaj.

Smutné je, že se AO Tennis nabízí i ve své mobilní podobě a tam je seznam hráčů výrazně silnější. Berdych, Zverev, Gasquet, Raonič, Kyrgios, Isner, Tsonga, del Potro, ale také hvězdy Djokovič, Wawrinka nebo Roger Federer, to jsou hráči, kteří se vyjímají mezi třemi desítkami dalších reálných profesionálů. Ta samá situace platí i u žen, kde se do výběru dostala i Lucie Šafářová, Petra Kvitová a Barbora Strýcová, stejně jako i ty největší hvězdy sestry Williamsové, Caroline Wozniacká, Garbiňe Muguruzaová nebo Simona Halepová.

Na druhou stranu je možné, že i ostatní do hry časem přibudou. Proč ale v současné verzi nejsou, nevíme. Vzhledem k tomu, že AO Tennis ale u nás zatím není dostupné, nás to nemusí trápit. Mnohem důležitější bude, jak na tom bude verze pro celý svět.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama