Dontnod láká na nová videa s Vampyrem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dontnod láká na nová videa s Vampyrem

Dontnod láká na nová videa s Vampyrem

David Plecháček

David Plecháček

18. 1. 2018 14:47 2
Reklama

Od společnosti Dontnod chceme jediné: jejich Vampyr. Práce na novém projektu společnost oznámila prakticky ve chvíli, kdy vydávala první epizodu epizodické adventury Life is Strange. To už jsou bez několika málo dní tři roky. O datu vydání ale stále nepadla ani zmínka. Že se něco u nadaného studia děje ale ukazuje nová série videí.

Už teď je jasné, že francouzští vývojáři vydají jednu epizodu co následující tři týdny – spolu s tím dnešním se tak dočkáme celkem čtyř medailonků, které nám ukáží o něco více ze hry. Nejde jen o gameplay ukázky, i když i na ně dojde řada, ale můžeme se těšit i na pohled do zákulisí. První video nese název „Making Monsters“, čímž poměrně názorně říká, o čem že vlastně je. Věnuje se z velké části hlavnímu hrdinovi Jonathanovi Reidovi, bývalému doktorovi, který se přemění v upíra.

„Čím mě upíři lákají více než jiná nadpřirozená stvoření, jako jsou vlkodlaci nebo ghúlové, je jejich sebeuvědomění, že jsou to predátoři,“ říká Philippe Moreau, režisér hry. „Reida přemění tajemný cizinec ve chvíli, když se vrátí z války. Samozřejmě netuší, co se s ním zpočátku stalo,“ vysvětluje výchozí situaci hlavního protagonisty. Vývojáře lákalo spojení člověka, který věří, že věda může vysvětlit úplně všechno, s monstrem, které z ničeho nic lační po krvi.

Video toho vysvětluje mnohem více. Vysvětluje vaší roli coby predátora, který se ale setkává s lidmi, kteří s vámi sdílejí jejich život, přátele, problémy, a je jen a jen na vás, koho ušetříte, a koho si dáte k svačince. Vždycky je možnost volby a hra by vás měla nutit se ptát sama sebe, jaký život vlastně člověku bere.

„Jsme AA projekt, v kategorii her se středně velkým rozpočtem. Výhoda oproti jiným AAA hrám je ta, že máme větší kreativní svobodu. Můžeme zkoušet více věci, více riskovat,“ říkají vývojáři. Jak se jejich risk povede bychom měli vidět na jaře, byť ani nové video nám nedává konkrétnější představu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama