Paragon v dubnu skončí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Paragon v dubnu skončí

Paragon v dubnu skončí

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

27. 1. 2018 09:45 7
Reklama

Neuplynulo ani deset dní od chvíle, kdy se začalo šeptat, že je to s budoucností free to play MOBA akční hry Paragon lehce nahnuté, a už je tady zpráva, že skutečně dochází k uzavření serverů. Konkrétně k 26. dubnu 2018. Hra byla přitom spatřila světlo světa teprve před dvěma lety, kdy byla v březnu 2016 spuštěna Early Access beta. Z té tak hra už nikdy nestihne vystoupit.

Pro tým Epic určitě nebylo snadné rozhodnutí zahodit takto roky práce svých zaměstnanců, nicméně je z jejich pohledu výhodnější soustředit pozornost svých vývojářů na další titul ze stáje – Fortnite. Ten spadá do v poslední době extrémně populárního a tím pádem perspektivnějšího žánru battle royale. Dalším důvodem stojícím za koncem Paragonu jsou jeho nepříliš uspokojivé výsledky. Sami tvůrci už dříve přiznali, že jen malá část z těch, kdo jejich hru vyzkoušeli, u ní vydržela pravidelně více než měsíc.

V oficiálním prohlášení dostupném na webovkách Epic Games si vývojáři srdceryvně sypou popel na hlavu, omlouvají se za zklamání, které tímto krokem hráčům jejich hry přinášejí, a současně děkují komunitě za skvělý přístup a fůru nápadů, které během vývoje z jejich strany vzešly.

Jako náplast na zklamáním Epic vcelku férově nabízí plné vrácení peněz každému hráči, který si Paragon pořídil. Platí to samozřejmě pro obě platformy (PC a PS4), na nichž hra vyšla. O refundaci je potřeba žádat přímo Epic skrze účet na epicgames.com.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama