Nahlédněte do zákulisí tvorby remaku SotC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nahlédněte do zákulisí tvorby remaku SotC

Nahlédněte do zákulisí tvorby remaku SotC

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

29. 1. 2018 16:19
Reklama

Tvůrčí tým stojící okolo novodobého remaku Shadow of the Colossus vypouští do světa nové video představující drobný pohled do zákulisí tvorby hry. A v tom hned zkraje přiznávají, kterak není legrace vyrábět moderní verzi titulu, který doslova získal věhlas legendy a kultovní hry.

Přesně za takový tento titul totiž mnozí fanoušci považují. Jde o hru jedné éry a v době druhé generace konzole PlayStation představovala dosud nevídaný pokrok a něco ohromného a dosud neviděného. A remake si přitom kladl přinejmenším podobné ambice, je to však o to těžší, že se nejedná po stránce obsahové o novinku a že překvapit v dnešní době technickou stránkou hry je rok od roku těžší.

Vysoko nastavenou laťku samozřejmě pomáhaly definovat také samotné nostalgické vzpomínky hráčů, kteří mohou mít tento titul stále ještě v živé paměti.

Nějak se s tím ovšem tvůrci poprat museli a o tomto procesu již o trochu více napovídá právě tato přiložená ukázka.

Prosté opětovné vydání reedice hry, jež dříve zamířila na PlayStation 3, by bylo v tomto případě nedostačující. V určitou chvíli tedy musela vzít za své myšlenka na prostý remaster a nastoupit musely plány na komplexní remake takový, který bude nejen odpovídat diktátu moderní doby a využívat moderní technologie, ale který bude zároveň hrou takovou, jež bude v dostatečné míře ctít i originál. Zároveň se nesmí zapomínat ani na fakt, že samotný herní průmysl jako takový a mechaniky v něm (tedy například včetně přístupu k ovládání) již za těch téměř třináct let značně pokročily.

Jak moc se to povedlo, to budeme moci posoudit již brzy. Moderní remake akční adventury Shadow of the Colossus vychází již počátkem února a k mání bude pochopitelně také na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama