Overwatch brojí proti špatnému chování
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Overwatch brojí proti špatnému chování

Overwatch brojí proti špatnému chování

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

29. 1. 2018 13:44 8
Reklama

Blizzard slibuje v brzké době výrazněji a rovněž poměrně zajímavým způsobem přitvrdit v boji proti nevhodnému chování, se kterým se on-line akce Overwatch pochopitelně také potýká. Tento boj tvůrci slibují vzít poněkud překvapivě i na sociální sítě, což ostatní týmy dosud ve větší míře určitě nezkoušely.

Podívat se tedy aktuálně můžete určitě na video, v němž vedoucí vývoje Jeff Kaplan přislibuje změnu pořádků a odlišný přístup, než jaký tento tým doposud volil.

Než se ale dostaneme k tomuto, tak se prvně Kaplan chlubí výsledkem týkajícího se dosavadního usměrnění nevhodného chování hráčů. Takzvaná toxicita hráčů výrazně klesla a na vině jsou aktuálně varování pocházející od samotného Blizzardu. Tým přitom reagoval na hlášení pocházející z komunity samotné.

Důsledkem tohoto přístupu aktuálně je, že incidentů využívajících slovního napadání v herním chatu ubylo o celých 17 %. A to je už rozhodně celkem citelná cifra a měla by mít za následek příjemnější zážitek pro celou řadu hráčů. Zároveň tím i stoupá důvěra v systém, neboť počet hlášení ze strany hráčů stoupl o celých 20 %.

Kaplan však zároveň jedním dechem dodává, že výsledné cifry ještě nejsou nejlepší a kterak problém jakožto celek ještě vyřešen zcela jistě nebyl. A právě na to konto Kaplan slibuje i sledování sociálních sítí a služeb a stopování nevhodného chování i tam. Jedním uvedeným příkladem je třeba YouTube.

Takové incidenty navíc mohou být potrestány ještě před jejich nahlášením a opět tak mohou přispět k celkovému zlepšení atmosféry ve hře. Zároveň se jedná o ukázku proaktivního jednání tvůrců samotných.

Kaplan za další mluví o nutnosti hru i nadále pečlivě vybalancovávat, načež zmiňuje zcela úctyhodnou cifru již 35 milionů oslovených hráčů.

Bližší detaily už vám mohou zprostředkovat přiložené záběry, které zároveň slouží jako poměrně jasný doklad toho, kterak se Blizzard o hru i o komunitu hráčů pozorně a příkladně stará.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama