EA se chlubí novými finančními výsledky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA se chlubí novými finančními výsledky

EA se chlubí novými finančními výsledky

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

31. 1. 2018 08:45 17
Reklama

Třetí kvartál aktuálního finančního roku je z pohledu EA již minulostí a společnost se tak mohla ohlédnout nejen za uplynulými třemi měsíci a sdílí zajímavá data, jež se týkají prodejů a úspěchů tohoto videoherního giganta.

Prostými ciframi se přitom z našeho pohledu nemá smysl příliš zaobírat (detaily jsou případně k mání zde) a mnohem zajímavější pro nás mohou být data týkající se jednotlivých her. V těch hráči dle doprovodného prohlášení CEO Andrewa Wilsona strávili během svátečního kvartálu rovnou stovky milionů hodin.

Za posledních dvanáct kalendářních měsíců přitom tento vydavatel zaznamenal 18% nárůst prodejů svých titulů. To se mimo jiné projevilo tím, že kupříkladu sérii FIFA si jen na konzolích za minulý kalendářní rok vyzkoušelo už na 43 milionů hráčů. Rovněž posledních 12 kalendářních měsíců znamenalo také 12% nárůst hráčů v rámci odnože FIFA Ultimate Team a FIFA Mobile jen za poslední kvartál přizvala dalších 26 milionů hráčů.

K tomu úspěšný Battlefield 1 dokázal k dnešnímu datu zaznamenat úspěch celkem 25 milionů unikátních hráčů. Za další se kupříkladu dozvídáme ještě to, že meziroční nárůst hráčů The Sims 4 činil 35 % a opět se tak jednalo o značný úspěch.

Snad poněkud nepřekvapivě se ale EA nijak nezmiňují o významných úspěších Star Wars Battlefront II. Tvůrci jen zmínili, že 70 % hráčů si vyzkoušelo singleplayerovou složku hry, o hře však EA jinak víceméně mlčí. A to už samo o sobě může mít jistou vypovídající hodnotu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama