Jamauči už s Polyphony pracuje na dalším GT
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jamauči už s Polyphony pracuje na dalším GT

Jamauči už s Polyphony pracuje na dalším GT

David Plecháček

David Plecháček

31. 1. 2018 13:35 7
Reklama

Gran Turismo Sport se pomalu nestačilo ani zahřát. Stále sice dostává updaty, které hru neustále vylepšují, ale studio Polyphony už se pomalu začíná obracet směrem kupředu. Kazunori Jamauči totiž sám přiznal, že práce na novém přírůstku do série už započaly.

Poněkud jízlivě můžeme konstatovat, že vzhledem k rychlosti studia je takto brzký posun snad jedině dobře. Všichni máme v živé paměti, jak to s GT Sport vlastně bylo – nejdříve se mělo jednat o drobnou odbočku, posléze o plnohodnotný díl, jehož vydání se ale odkládalo, a nakonec jsme na Gran Turismo na PlayStationu museli čekat dlouhé roky.

Jamauči se ke svému vyjádření dostal v rozhovoru pro Game Watch vlastně docela náhodou. Reportér se ptal na dodání většího množství nastavení vozů v GT Sport, načež mu známý perfekcionalista odvětil, že se s ním spíše počítá do příštího dílu. Práce na něm navíc fakticky započaly ihned po vydání Gran Turisma Sport. „Moc o tom ještě nemohu mluvit, ale od vydání poslední GT už pracuji na dalším,“ řekl pouze. Jaké ponese označení nebo číslovku prý zatím neví ani on sám.

Je otázkou, zda vůbec další Gran Turismo stihne současnou generaci, nebo jestli se neobjeví hned zkraje generace příští. Už v srpnu totiž sám autor řekl, že vytvořit jedno vozidlo trvá přibližně šest měsíců. Pravdou ale je, že taková práce byla v tu chvíli pro GT Sport skoro až zbytečná. Polyphony ale pracuje s vidinou budoucnosti a Jamauči potvrdil, že vlastně pracují i na něčem, co půjde snadno použít i v příští generaci konzolí, například v rozlišení 8K.

V současné době je ale stále aktuální Gran Turismo Sport. Bohužel se sice stalo určitým pravidlem, že některé (především multiplayerové) hry jsou po vydání, řekněme, nedopečené, ale stejně jako ony i současné Gran Turismo roste do krásy. Kromě většího vozového parku a dalších novinek přibyl i obsah pro jednoho hráče, čili se nemusíte bát, že GTS stále striktně není hrou pro vás. Přesvědčit se můžete sami, stačí si hru pořídit. Využít můžete nabídky Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama