Brzy bude mezi hráči 75 milionů kusů PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Brzy bude mezi hráči 75 milionů kusů PS4

Brzy bude mezi hráči 75 milionů kusů PS4

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

2. 2. 2018 17:27 3
Reklama

Sony se aktuálně a v souvislosti s novou zprávou týkající se finančních výsledků chlubí úctyhodnou cifrou vyjadřující celkové expedice konzolí PlayStation 4. To v reálu sice znamená prodej konzolí prodaných i těch stále aktuálně dostupných v obchodech, i přesto se však jedná o jednoznačně úctyhodnou cifru.

Poslední kvartál loňského kalendářního roku sice údajně nebyl takový, jaký si společnost Sony původně představovala, i tak ale vykázala herní divize (tedy značka PlayStation) rekordní zisk. Ten byl ve srovnání s obdobím minulým vyšší o 16 %.

Celkově se nicméně v citovaném posledním kvartálu do obchodů dodalo 9 milionů kusů konzolí, ve stejném období loni však tato cifra měla hodnotu až 9,7 milionů. Celkově přitom do světa odcestovalo už na 76,5 milionů konzolí a z toho si následně necelých 74 milionů už i našlo své majitele.

A to se rozhodně dá považovat za úspěch. Když bychom tuto cifru zasadili do kontextu, tak se jedná o úspěch, kterého čtvrtý PlayStation docílil za něco málo přes 4 roky. Pro srovnání poté můžeme určitě dodat to, že za 13 let své existence se rekordního druhého PlayStationu prodalo okolo 155 milionů kusů. Současná generace má tedy našlápnuto více než kvalitně, otázkou ovšem je, jak dlouhý onen životní cyklus nakonec vlastně bude.

A v souvislosti s touto zprávou si dnes také určitě nenechte ujít zprávu týkající se odchodu CEO společnosti. Tím byl až doposud Kazuo Hirai, neodchází však údajně vinou jakéhokoli neúspěchu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama