Denuvo a VMProtect AC Origins neubránily
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Denuvo a VMProtect AC Origins neubránily

Denuvo a VMProtect AC Origins neubránily

David Plecháček

David Plecháček

5. 2. 2018 16:50 51
Reklama

Nic netrvá věčně. Assassin's Creed Origins odolával náporu pirátů, ale i přes to, že mu vypomáhala kromě Denuva i ochrana VMProtect, nakonec neodolal. Pirátská skupina CPY tak překonala kombinaci dvou bezpečnostních systému i samotný Uplay, který do jisté míry slouží taktéž jako pojistka proti pirátům.

S Assassin's Creed Origins tak definitivně padla verze 4.8. Dosud se jí podařilo pouze u Sonica obejít, ale nepodařilo se jí kompletně prolomit. Nepovedlo se to zatím ani těm, kteří před rokem prolomili do té doby měsíce neprolomitelnou verzi. CPY ale posledním úspěchem obešlo dosud nejsilnější verzi posílenou o VMProtect. Zmíněná skupina tak opět může rakouské společnosti zavařit. V minulosti byla ochrana s každou další hrou čím dál nespolehlivější, což eskalovalo hrami, které vydržely sotva den.

Na druhou stranu se toho v současné době zase moc neděje. Všechny velké společnosti se shodují, že rozhodují první dny prodejů, a Assassin v tomto ohledu „přesluhoval“. Navíc se hra těšila i vřelému přijetí kritiků a fanoušků, což je pro Ubisoft dvojitá výhra. Francouzský vydavatel by nicméně potřeboval, aby se totéž povedlo i se hrou, která vyjde zanedlouho, s Far Cry 5. Ten ale přijde s čistým štítem, neboť Denuvo už dávno potvrdilo, že jej bude chránit nástupce v podobě ochrany 5.0.

Uvidíme, jestli se Ubisoft odhodlá verzi 4.8 z Assassina vyjmout, a pokud ano, tak zda se tím sníží nároky na hardware. Podobné kroky a následné testy v tomto ohledu neprokázaly nějakou zásadní změnu, ačkoliv Assassin's Creed Origins je zatížen již několikrát zmíněným dodatkem v podobě VMProtect. Ubisoft se ale k odebrání ochran historicky příliš nemá. Například u Watch Dogs 2 je dosud. To je mimochodem další hra vydavatele, která ke hraní vyžaduje výkonný procesor.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama