Horizon mohl mít co-op a 50x větší mapu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Horizon mohl mít co-op a 50x větší mapu

Horizon mohl mít co-op a 50x větší mapu

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 2. 2018 11:12 21
Reklama

Horizon Zero Dawn je jednou z největších herních událostí herního roku. Dlouho očekávaný titul od studia Guerrilla Games nakonec naplnil naše očekávání, v recenzích kritiků i hráčů dopadl skvěle a své kvality ztvrdil podařeným rozšířením The Frozen Wilds. Zatím nevíme, čemu se bude nizozemské vývojářské studio věnovat nyní, téměř rok od vydání se ale dozvídáme zajímavé informace o tom, jak Horizon také mohl vypadat.

Patrně nejpřekvapivějším sdělením je fakt, že v průběhu vývoje se uvažovalo možnosti kooperace dvou hráčů. Podle šéfa vývoje Mathijse do Jonge, který poskytl rozhovor kanálu Noclip, byla kooperace obsažena v raném prototypu hry. Nakonec ale k její implementaci nedošlo, protože programátoři hry prohlásili, že by její přítomnost znamenala vystřižení zhruba poloviny dalších prvků hry. S ohledem na to, že Horizon je první hrou pod novou značkou, bylo žádoucí, aby obsahovala vše, co si vývojáři přáli, co-op byl tedy vyřazen.

Pokud se vám zdá, že svět Horizonu je dostatečně rozlehlý, vězte, že původně měla mapa být padesátkrát větší, ale vývojáři nakonec rozhodli, že tak obrovský svět se nedá smysluplně naplnit obsahem. Tým také pracoval s ideou zpracování rychlého cestování, kdy by během fast travelu hráč na nahrávací obrazovce sledoval Aloy z ptačí perspektivy, jak se přesouvá z jednoho místa na druhé. De Jonge to přirovnává k filmům s Indiana Jonesem, kde přelétá letadlo nad mapou. Bohužel se tím poněkud vytratil skutečný smysl rychlého cestování, tedy úspora času.

De Jonge také poznamenal, že si tým skutečně váží času, který mu vydavatelství Sony dalo na dokončení hry podle svých představ. Zmínil, že velkou část zabralo vývážení a vybroušení soubojového systému. Velká část vývoje podle něj zabrala pouhé dva roky, tým na hře začal pracovat v roce 2014, když už bylo jádro soubojového systému vytvořeno menším týmem.

Horizon Zero Dawn dostal v naší recenzi hodnocení 5/5 a stejnou známku si odneslo i zmíněné rozšíření. V současné době je k dispozici i kompletní edice. Hru si můžete zakoupit v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama