Vampyr prozrazuje přesné datum vydání
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vampyr prozrazuje přesné datum vydání

Vampyr prozrazuje přesné datum vydání

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

8. 2. 2018 13:12
Reklama

Měsíc uplynul jako voda (nebo krev) a je tu čtvrtý a poslední čtvrtek v řadě, kdy se s námi Dontnod pravidelně podělí prostřednictvím video vývojářských deníčků o střípky z tvorby jejich upírského RPG Vampyr. V posledním videu nazvaném Stories from the Dark (dalo by se přeložit jako Historky z temnot) se zaměřují především na rozdíly v přístupech k vyprávění příběhu mezi hrami a ostatními odvětvími zábavního průmyslu.

Tvůrci si ve videu v první řadě pochvalují sílu her jako média zprostředkujícího příběh intenzivnější formou, než toho jsou schopny filmy nebo seriály. Autoři prozrazují, že by spíš než k filmům, připodobnili příběhy ve hrách k divadlu, kde je ona těsnost a blízkost mezi divákem a herci přece jen větší. Hráči se u hraní totiž prostřednictvím klávesnice nebo ovladače do příběhu vžijí více díky aktivní účasti na událostech na obrazovce. To umožňuje vývojářům propojit veškeré herní mechaniky jako je průzkum, vyšetřování, souboje i rozhovory s NPC velmi úzce s vyprávěním jimi vymyšleného příběhu.

Zatímco v předchozích třech částech věnovaných hlavním hrdinovi, Londýnu a vedlejším postavám, jsme viděli záběrů přímo ze hry poměrně skromné množství, čtvrté video jich nabízí slušnou porci. Stejně tak tentokrát Dontnod umožňují nahlédnout pod pokličku při tvorbě dramatických motion capture záběrů.

Přesto je na celém videu přinášejícím spíš nepříliš objevný pohled na často probíranou tématiku, možná nejzajímavější jeho samotný závěr, kde se po třech letech, co je hra ve vývoji, konečně dozvídáme přesné datum vydání Vampyra. Bělostné krčky Londýňanů budeme moci vysávat od 5. června na PS4, Xboxu One a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama