Vzniká i battle royale souls-like hra, Egress
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vzniká i battle royale souls-like hra, Egress

Vzniká i battle royale souls-like hra, Egress

David Plecháček

David Plecháček

9. 2. 2018 10:20 5
Reklama

Skoro by si to zasloužilo vlastní sekci, jak často o battle royale píšeme. Pokud tomuto žánru neholdujete, tak vám dnešní doba příliš nepřeje. Na druhou stranu člověk nikdy neví, kdy v nepřeberném množství nových her najde tu svou, která mu sedne. Šance je relativně vysoká. Tak například – máte rádi Souls hry? Dobře, tak čtěte dál.

I soulsovky a jim podobné hry se dají udělat tak, jak velí dikce dnešních dnů. Základ musí být samozřejmě stejný: určitý počet lidí se zavře do jednoho prostoru a přežije jen jeden. Stejné to je i v novince Egress od studia Fazan Games. Má to ale háček. Nad rámec základu nebudete nikoho střílet, lovit pomocí pastí ani nikoho přesvědčovat a poštvávat proti někomu jinému. Budete totiž bojovat v soubojích ve stylu souls-like her.

Není to sice úplně myšlenka z vlastní hlavy, ale co do battle royale her jde o unikát. Fazan ale postrádají kreativitu i v dalších aspektech, takže si můžeme odškrtnout viktoriánskou éru a architekturu, lovecraftovskou stylizaci aj.

Z klasického schématu nevybočují ani pravidla, takže buď můžete přežívat sami, nebo ve skupině. Stejně jako v dalších hrách, i po světě Egress jsou rozmístěné zbraně, které vám mohou dát výhodu a učinit vás silnějšími. Zajímavě zní volba hrdinů s unikátními schopnostmi, čili asi půjde o klasické členění po vzoru klasických akčních RPG.

Egress by měl vyjít už letos, tak doufejme, že zájem o žánr do té doby nezmizí. Každopádně už teď se můžete přihlásit do uzavřené betaverze a eventuálně se můžete podívat na přiložený trailer. Hra vyjde na PC, Xboxu One i PlayStationu 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama