Fear Effect Sedna vyjde už 6. března
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fear Effect Sedna vyjde už 6. března

Fear Effect Sedna vyjde už 6. března

David Plecháček

David Plecháček

12. 2. 2018 15:47 6
Reklama

Oživení série Fear Effect se nenese zrovna v poklidném duchu. Nejprve se studio Sushee vydalo na Kickstarter, aby požádalo fanoušky o finance na nástupce v podobě dílu Sedna. Jenže tam požadovanou částku nevybralo. Místo toho ale do celého procesu vstoupil Square, který nejen, že FE Sedna zafinancoval, ale se stejnými vývojáři oznámil i remake.

Na Fear Effect Sedna se ale pracuje mnohem déle než na kolekci Reinvented, a tak tento díl také vyjde dříve. Vývojáři se nechali slyšet, že chtějí vytvořit hru hodnou tohoto jména, ale nepůjde o Fear Effect 3. Jak moc bude Sedna navazovat na první dva díly, není zřejmé. Pokud ale bude, dávalo by větší smysl vydat nejdříve remake. To už ale Square asi nestihne. Sedna totiž vychází už 6. března.

Jisté je, že se Sedna odehrává čtyři roky po původní hře. Pro hlavní hrdiny se spousta věcí změnila, Hana žije s Rain v Hong Kongu a živí se menšími zakázkami, zatímco Deke a Glas se od této dvojice hrdinek oddělili. Jak už to tak bývá, shoda náhod je ale opět svědě dohromady, protože jedna drobná mise spustí nečekaný řetězec událostí.

Na detaily si musíte přijít sami. Fear Effect původně vyšel v roce 2000, o rok později vyšel i druhý díl s podtitulem Retro Helix. Oba budou součástí budoucího remaku. Do té doby si musíte vystačit se Sednou, která vyjde na PC, XO a PS4 už za necelý měsíc. Nalákat by vás mohl nový trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama