SotC se prodává lépe na PS4 než na PS2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka SotC se prodává lépe na PS4 než na PS2

SotC se prodává lépe na PS4 než na PS2

David Plecháček

David Plecháček

12. 2. 2018 12:44 4
Reklama

Shadow of the Colossus je už pochopitelně dávno v prodeji. Ačkoliv se jedná o fenomén, který prvně vyšel už na PlayStationu 2 a později i na PlayStationu 3, tak je o remake na PS4 velký zájem. Díky britským obchodníkům a jejich údajům navíc můžeme porovnat zájem o jednotlivé verze.

Hned v úvodu můžeme doložit zájem o remake nepopiratelným faktem – Shadow of the Colossus byl minulý týden nejprodávanější hrou v Británii. Je sice pravda, že neměl příliš velkou konkurenci vyjma Monster Hunter: World, ale i tak se tímto oceněním nemůže chlubit každá hra. Co víc, podle dat se hra během prvního týdne prodávala o 73 procent lépe než v roce 2006.

I tehdejší verze pro PlayStation 2 se umístila na prvním místě. Ostatně Fumito Ueda si udělal jméno ještě dříve na logické hříčce Ico, takže už tehdy byl o bojování s kolosy velký zájem. Nikdo ale samozřejmě přesně nevěděl, jaké mistrovské dílo se v nich vlastně skrývá.

Dnešní situace je pochopitelně úplně odlišná. Shadow of the Colossus je titul neustále zmiňovaný jako vzor dalších her, které se snaží posunout videoherní průmysl někam dál k umění. I proto byste jej neměli minout ani vy, takže zamiřte na Xzone.cz a hru si pořiďte. Pokud váháte, přesvědčit by vás měla naše recenze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama