Portu MHW na Switch brání "jiné publikum"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Portu MHW na Switch brání "jiné publikum"

Portu MHW na Switch brání "jiné publikum"

David Plecháček

David Plecháček

14. 2. 2018 15:40 2
Reklama

Monster Hunter: World si v úvodu letošního roku užívá pozornosti hráčů, především díky absenci dalších velkých her, vyjma tuzemského Kingdom Come. Pokud si potrpíte na zbrusu nové hry, hrajete to, nebo ono. Obě hry spojují platformy, na nichž jsou (nebo budou) dostupné, tedy PC, Xbox One a PlayStation 4. Monster Hunter byl ale jako doma i na zařízeních od Nintenda. Nabízí se tedy spojení se Switchem?

Inu, nabízí, o tom žádná. Samozřejmě o verzi pro Switch přemýšlel i Capcom. Haruhiro Cudžimoto, prezident společnosti, by taktéž rád viděl Monster Huntera i na nejnovější a nejvýkonnější konzoli od Nintenda, ale podle vlastních slov by byl port obtížně proveditelný. Možná vás překvapí, že Capcom nevidí největší problém ve výkonu Switche, ale spíše v tom, že se World zkrátka pro hybridní konzoli nehodí.

Cudžimoto přiznává, že poptávka na zařízeních od Nintenda zcela jistě existuje. Ostatně Capcom si ji opět nedávno otestoval s verzí XX pro Nintendo 3DS. „Switch se ale liší od ostatních konzolí jak ve funkcích, tak především v uživatelské základně. Každá herní platforma má určité publikum, kterému se musíme s Monster Hunterem přizpůsobit,“ řekl.

To sice neznamená, že by Capcom neviděl problém ve výkonu hardwaru, ale podle všeho jej spíše vidí v samotných hráčích. Co to přesně znamená, a znamená-li to pro MHW na Switchi červenou, není v tuto chvíli jisté. Pravděpodobně se tím myslí větší otevřenost MHW oproti ostatním dílům. Prioritou je v současnosti samozřejmě PC verze, která vyjde až na podzim. Ale existuje naděje i na jiné platformy, jmenovitě na Switch?

Monster Hunter: World si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama