Detroit vyjde v květnu s českými titulky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Detroit vyjde v květnu s českými titulky

Detroit vyjde v květnu s českými titulky

David Plecháček

David Plecháček

1. 3. 2018 15:24 18
Reklama

David Cage je osoba, která budí emoce. On, stejně jako všechny jeho hry. Uvidíme, jestli se ze škatulky kontroverzních titulů vymaní ambiciózní Detroit. Pokud jste se báli, že jej uvidíte na E3 i letos... tak bohužel, uvidíte. Detroit: Become Human totiž vyjde jen několik málo dní před největším herním veletrhem z LA, a to se vsadíme, že si Sony neodpustí na hru trochu „zavzpomínat“.

Ale konec napínání, ať už z naší strany, nebo ze strany vydavatele. Studio Quantic Dream totiž finišuje svou práci na nejambicióznějším projektu tohoto týmu a tak už může oznámit definitivní datum vydání. To je nově stanoveno na 25. května. Hra bude obsahovat i české titulky. V té době se nám do rukou dostane příběh vyprávěný skrze tři androidí postavy, Connora, Karu a Markuse.

Útržky jejich příběhů už byly k vidění dříve prostřednictvím trailerů. Connor je prototyp určený k vyšetřování případů, do nichž jsou zapletení androidi, Kara se stará o malou lidskou holčičku a Markus vede androidí revoluci – ale ačkoliv jsou všechny příběhy odlišné, všechny spolu samozřejmě souvisí. Podle Davida Cage bude jen na hráči, jak jejich osudy ovlivní a kam je nakonec zavedou.

„Chtěli jsme posunout naše hranice vytvořením projektu, který nemá obdoby v tom, jak jej můžete ovlivnit. Vaše činy mají reálné a mnohdy až ohromné následky: v Detroitu jsou scény, které můžete prožít, anebo je můžete celé minout, váš nejbližší přítel vám může pomáhat až do konce, nebo zemřít hned v úvodu, váš osud může být úplně jiný v závislosti na vašich volbách,“ rekapituluje novinku sám Cage na PlayStation Blogu. Na každém rozhodnutí, malém i velkém, ve hře údajně záleží. Detroit určitým způsobem reflektuje spoustu současných témat, které rezonují dnešním světem. „Je o naší společnosti, snech, chybách, nadějích. Je o tom, co znamená být člověkem.“

Spolu s s vývojem hry své studio Cage chválí i za engine, jaký mají v Quantic Dream k dispozici. Ten by měl posouvat hranice PS4 tak daleko, jak jen je to možné. Hře zkrátka nechybí nic k tomu, aby ve vás vyvovala kýžené emoce, abyste s ní prožili zvraty, nebezpečí, nebo naději. „Doufáme, že i vy Detroit uvidíte coby unikátní zážitek, v němž se ozývají ozvěty výzev, kterým čelí dnešní svět.“ Rádi bychom. Uvidíme 25. května, 14 dnů před veletrhem E3. A myslíme, že z této zprávy vyplývá ještě jedna – Sony nestihne vydat všechny hry prezentované minulý rok na tom samém místě. Nebo by snad vyšel Spider-man v tak krátké době po Detroitu a ohrozil tak jeho pozici?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama