For the King kombinuje deskovku s Rogue-like
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka For the King kombinuje deskovku s Rogue-like

For the King kombinuje deskovku s Rogue-like

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

1. 3. 2018 15:45 1
Reklama

Vývojáři jako by si poslední dobou sborově řekli, že indie her s Rogue-like prvky není nikdy dost, a jejich řady se tak rozrůstají jako houby po dešti. For the King se krom pastelově barevné nízkopolygonové stylizace chce odlišit skutečností, že Rogue-like hratelnost kombinuje s prvky deskového RPG, a to včetně na tahy rozdělených soubojů.

Odehrávat se tak bude celá v procedurálně generovaném království Fahrul složeném z úhledných hegaxonových políček. Náhodně tvořená pak bude nejen mapa, ale i úkoly a náhodné události a řádná porce znovuhratelnosti by tak měla být zaručena. Hru bude možné hrát jak sólo, tak kooperativně, a to lokálně i online.

Že je o hru takového zaměření mezi hráči zájem, dokázala v roce 2015 její Kickstarterová kampaň, kde si na sebe dokázala vybrat přes 133 000 dolarů, přičemž původně požadovaná částka byla ani ne třetinová - 40 000 dolarů.

Hra je již rok na Steamu dostupná skrze předběžný přístup za 14,99 Euro a na počítačích vyjde v plné verzi v dubnu, kdy se cena zvýší na 19,99 Euro. Zkraje roku 2019 by se pak měli dočkat také hráči na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Přes 2000 hráčů hru na základě její Early Access verze ohodnotilo velmi kladně, hráči si pochvalují hlavně kooperativní složku hratelnosti a soubojový systém; občas ale zároveň žehrají vyšší obtížnosti, což je ovšem u Rogue-like her častým jevem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama