Další Battlefield bude zřejmě z druhé světové
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další Battlefield bude zřejmě z druhé světové

Další Battlefield bude zřejmě z druhé světové

David Plecháček

David Plecháček

2. 3. 2018 09:25 8
Reklama

Společnost Electronic Arts je ve vydávání svých her poměrně průhledná firma. Každý rok můžeme s železnou pravděpodobností říct, které hry vydá a co se týče AAA produkce, nemá nás čím překvapit. Letos víme, že vyjde další Battlefield. Stejně jako v případě jiných her jenom nevíme, jaký Battlefield. Tento rok je situace ještě zamotanější tím, že by logicky měl následovat Battlefield 2. Ten ale už existuje.

Možná právě proto neklapne vysněná analogie, která by druhé světové válce předurčovala Battlefield 2, tak jako první světové válce náleží Battlefield 1. Přesto se podle nových úniků máme právo domnívat, že nás novinka do největšího světového konfliktu z konce 30. a začátku 40. let minulého století zavede. A podle zdroje magazínu GamesBeat se bude jmenovat Battlefield 5. Důkazem má být i údajná úvodní obrazovka z vývojářské verze hry, kterou naleznete v příloze.

Je trochu škoda, že se série dostává do číselné spirály různého pojmenovávání, tak jako Microsoft s Xboxem. Stejně jako měl Microsoft Xbox, Xbox 360 a nyní má Xbox One a velice bychom se divili, kdyby další stroj byl Xbox 2, tak stejně bídně je na tom Battlefield. Není příliš logické vydat ...BF3, BF4, (Hardline), BF1 a poté BF5. Možná i proto někteří předpokládali, že dalším dílem by mohl být remaster/remake Battlefieldu 2 z roku 2005, zdroj ale říká, že půjde o zbrusu novou hru, která vyjde do konce letošního kalendářního roku. Tak jako obvykle.

EA spolu s vývojáři DICE prý podobnou strategii určili už před lety. „Věděli, že se musí vzdálit zpět do minulosti z moderních a lehce budoucích období, ale nechtěli rovnou naskočit do druhé světové. Proto studio začalo s první světovou válkou, s tím, že kdyby to nevyšlo, tak by stejně další díl zamířil do druhé světové války. To se ale samozřejmě nestalo, Battlefield 1 byl druhou nejlépe prodávanou hrou roku 2016 v Severní Americe,“ říká zdroj blízký redakci GamesBeat.

Do druhé světové války zamíří série po devíti letech, kdy vyšel Battlefield 1943. Nové informace nejsou ale jedinými údaji, o nichž v posledních týdnech a měsících píšeme. Dříve se spekulovalo, že by DICE mohli navázat na úspěšnou dvojdílnou minisérii Bad Company. Ta vyšla v roce 2008, respektive v roce 2010. Moudřejší bychom ale měli být do několika dní. Podle zdroje, od nějž informace citujeme, by totiž mělo EA odhalit svůj nový a očekávaný projekt do několika dní.

Za zmínku závěrem určitě stojí, že pokud si chcete zkrátit čekání na druhoválečnou nebo prvoválečnou hru, máte možnost. Můžete naskočit do rozjetého rychlíku Call of Duty: WWII z loňského podzimu, ale stále aktuální a velice hraný je i předloňský Battlefield 1. Call of Duty je sice novější, ale Battlefield 1 by vás mohl zaujmout příznivou cenou. Obě hry si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama