Hry z Dreams by se mohly na PSN prodávat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hry z Dreams by se mohly na PSN prodávat

Hry z Dreams by se mohly na PSN prodávat

David Plecháček

David Plecháček

2. 3. 2018 13:39
Reklama

Na Dreams čekáme už pěknou řádku let. Dlouhou dobu jsme vlastně nevěděli, o čem Dreams vlastně mají být, a stále, i přes velkou dávku informací, kterou pravidelně dostáváme, máme pocit, že je hra zahalena mnohými tajemstvími. V každém případě jde o hru, v níž si, mimo jiné, budete moc vytvořit další hry. Autoři ale přemýšleli (a stále přemýšlí), že možná mohli být prodejné skrze PlayStation Store.

S podobným tvrzením přišel Mar Healey z Media Molecule v březnovém čísle magazínu Edge. Stále se sice bavíme o teoretické rovině věci, ale z určitého hlediska by bylo téměř revoluční podobnou funkcionalitu na PSN zprovoznit. „Potenciálně by toho někteří prostřednictvím Dreams mohli na PSN dosáhnout,“ hovoří o vytvoření a vydání hry na konzoli od Sony.

„Není to něco, nad čím přemýšlíme od samého začátku, ale je to jeden z mých dlouhodobých cílů.“ Jistě si dokážeme představit, že to s sebou nese několik problémů, které je potřeba před zavedením do praxe vyřešit. Healey ale specificky zmiňuje potřebu náležitě odměnit všechny autory daného projektu rovnoměrně. „Musíme si být jistí, že každému, kdo se práci účastnil, budou připsány náležité zásluhy,“ říká doslova.

Doufejme, že to je vážně něco, co spolu Media Molecule a Sony vyřeší. Ne snad, že by PlayStation trpěl nedostatkem indie her, ale představa, že se díky Dreams mohou i amatérští tvůrci podílet na obsahu, je lákavá. A Dreams by se tím samozřejmě katapultovalo zase o level výš co se týče zájmu samotných hráčů. Stále ale bohužel nevíme, kdy projekt definitivně vyjde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama