Novinkou ve Fortnite je pět týmů s 20 hráči
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Novinkou ve Fortnite je pět týmů s 20 hráči

Novinkou ve Fortnite je pět týmů s 20 hráči

David Plecháček

David Plecháček

8. 3. 2018 12:24 2
Reklama

O Fortnite píšeme pravidelně, možná v posledních dnech ještě častěji, jako o PlayerUnknown's Battlegrounds. Ne náhodou. Máme totiž důvod o něm psát, na rozdíl od konkurence, na níž se sice taktéž usilovně pracuje, ale než se výsledky aplikují do praxe, trvá to. Možná i proto začíná být Fortnite populárnější.

Jedním z důvodů jsou časově omezené režimy, které pravidelně upravují hratelnost hry, a ta vás tak neomrzí. Poslední přídavkem má být limitovaný režim, který sto hráčů rozdělí do pěti týmů po dvaceti členech. Každý z nich je navíc složen z dalších pěti menších celků, které jsou spolu ve squadu.

Kromě svých nejbližších přátel ale na mapě vidíte všech dvacet spolubojovníků, včetně počtu, kolik jich ještě zbývá. S novým režimem se ale decentně mění i hra jako taková. Z devíti cyklů, v rámci kterých se oko bouře zmenšuje a utahuje smyčku, jich zbyde jen šest, dokud se kruh neuzavře úplně. Nejdelší možná hra tak bude trvat 23 minut, o dvě minuty méně než dosud. Od třetího zmenšení se navíc bude uzavírat do svého středu, takže relativně krátce po startu je jasné, kde bude hra vrcholit.

Epic zároveň navýšil počet beden padajících z nebe, takže by mělo být dostatek materiálu a zbraní pro všechny, zároveň i více příležitostí ke střetu o zajímavou výbavu. Jak novinka vypadá je patrné i z přiloženého videa. Uvidíme, jestli do hry naláká více hráčů, ale Fortnite každopádně láká čím dál více před lidí před obrazovku.

Když jsme hovořili o popularitě, ta vychází taktéž i z divácké základy. Na portálu Twitch je Fortnite v tuto chvíli nejsledovanější a konkurenci v podobě PUBG předchází o několik desítek tisíc diváků. To samozřejmě nemusí mít vliv na počet hráčů ve hře, ale popularita na sítích znamená pro hru i reklamu, na jejíž základě mohou přicházet další hráči. Vliv má pochopitelně i to, že Battle Royale část je ve Fortnite zadarmo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama