PUBG a Fortnite se stále čím dál víc sbližují
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PUBG a Fortnite se stále čím dál víc sbližují

PUBG a Fortnite se stále čím dál víc sbližují

David Plecháček

David Plecháček

22. 3. 2018 13:50
Reklama

Nejpalčivější otázka všech vývojářů na světě je v současné situaci následující: „Jak ještě více vylepšit zážitek z battle royale her?“ A pokud myslíte, že existuje někdo, kdo jí ignoruje, mýlíte se. O battle royale má zájem každý, ale někteří si uvědomují, že bez přidané hodnoty by nemuseli uspět. Snažit se ale musí i studio Epic a Bluehole, tedy autoři obou v současnosti nejhranějších her žánru.

O trochu napřed je podle nás Fortnite. Epic dokázal rychle implementovat věci, které jinak poměrně sterotypní, nikoliv však nezábavnou hratelnost posouvají trochu dál. Jeho taktikou byly časově omezené režimy, které ředí jinak standardní hru sta hráčů novými prvky – ať už to jsou větší týmy, častější výbava, nebo cokoliv jiného. Nejnovějším udělátkem, po němž bude zážitek ještě lepší, je prý nástroj na tvorbu opakovaných záznamů.

Novinky by měla hráčům umožňovat zachytit svůj postup, upravit jej a vytvořit z něj pohledné materiály pro libovolné užití. Samozřejmostí by měla být volně se pohybující kamera, která nabídne nový pohled na věc. Pochopitelně Epic láká i ambicióznější hráče na to, že by s pomocí replay videí mohli studovat nové taktiky a mezery v současném hraní.

Suma sumárum se jedná o podobný nástroj, který můžete využívat v konkurenčním PUBG. Tam se novinka objevila na konci roku s cílem oslovit hráče k zajímavě tvorbě. Spousta lidí si uchovává materiály z různých her, typicky například z GTA, a autoři chtěli něco podobného i ve vlastní hře. Z novinky se sice nestal takový fenomén, ale co na tom. To samé teď bude i ve Fortnite.

Pokud vám přijde, že jde o prachsprosté vykrádání, ani druhá strana si nemůže stěžovat na nedostatek másla na svých hlavách. Jak už padlo v úvodu, největším rozdílem byly časově omezené režimy, které Epic do Fortnite před nějakou dobou zařadil. Jistě, ani tento nápad nepochází čistě z jeho hlavy, nicméně Fortnite díky němu mohl být pro některé hráče atraktivnější. PUBG si ale nechce nechat ujet vlak a konečně představuje to samé.

První režim se už dokonce nachází na PTR serverech. Nejedná se ale o zrovna dvakrát velké lákadlo. Novinkou je, že se hráči mohou seskupit do grupy čítající osm hráčů a pušky se budou objevovat dvojnásobně často. To je vše. Bluehole ale slibují, že budou následovat další časově omezené eventy, které budou mnohem zajímavější a budou obsahovat mnohdy i prvky, které v základní hře nejsou.

Každopádně se obě hry přibližují. Obě hry jsou nově i na mobilních platformách. Fortnite je mnohem rychlejší a akčnější, zatímco PUBG zůstává taktičtější akcí. Na druhou stranu do něj ale přibude menší mapa, která nebude nahrávat taktice, ale právě zmíněné akci. Uvidíme, jestli nová mapa ve Fortnite půjde opačným směrem a naopak se zvětší. Upřímně? Nedivili bychom se...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama