CDP chystá kromě Cyberpunku další hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CDP chystá kromě Cyberpunku další hru

CDP chystá kromě Cyberpunku další hru

David Plecháček

David Plecháček

23. 3. 2018 13:23 2
Reklama

Cyberpunk 2077 tu, Cyberpunk 2077 támhle… Cyberpunk, Cyberpunk, Cyberpunk. V souvislosti s našimi severními sousedy neslyšíme o ničem jiném. CD Projekt RED ale už dávno není firma jednoho projektu, a i když je futuristické RPG v současnosti jejich hrou číslo jedna, není to to jediné, o co bychom se měli zajímat.

Předně, Cyberpunk je ještě stále daleko. Z vyjádření studia čím přichází čím dál více indicií, že hra vyjde na další generaci konzolí. Tentokrát totiž z úst prezidenta CD Projektu Adama Kiciňského padlo, že hra využije síly budoucího, silnějšího hardwaru. I kdybychom se spokojili s tím, že hra vyjde jak na současné, tak na další generaci, pořád hovoříme minimálně o roku 2019, možná i o roku 2020.

Kromě informací o hře, které už víme dlouhé měsíce – například že půjde o příběhovou hru, která nebude obsahovat žádné mikrotransakce ani jiné skryté položky – se mluvilo o věcech budoucích. Alespoň v náznacích. Kiciňski totiž prohlásil, že do roku 2021 vyjde i další AAA příběhové RPG.

Není to poprvé, co o souběžně vyvíjené hře slyšíme. Poprvé se o něm hovořilo ve výročně zprávě roku 2015, v níž figurovala další hra spolu s Cyberpunkem 2077, která by měla vyjít mezi lety 2017 a právě rokem 2021. Nevíme o ní zhola nic, nevíme, zda půjde o fantazy, nevíme, jestli půjde o hru z budoucnosti a pochopitelně neznáme ani název, z něhož bychom mohli leccos usuzovat.

V minulosti ale studio jednoznačně řeklo, že Zaklínač 4 nevzniká. Nevyloučilo však, že by nemohly vznikat další projekty ze stejného světa. Dost možná se ale také jedná o zbrusu novou IP, která nemá na Zaklínače žádné vazby. To by bylo pro některé hráče možná ještě zajímavější. Pokud ale hovoříme o Cyberpunku jako o hře nové generace, u tohoto projektu je to ještě očividnější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama