Mobilní PUBG ničí hráči s periferiemi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mobilní PUBG ničí hráči s periferiemi

Mobilní PUBG ničí hráči s periferiemi

David Plecháček

David Plecháček

28. 3. 2018 10:57 8
Reklama

Na počítačích je co se týče hardwaru dovoleno vše. Pokud jste v některých hrách lepší s gamepadem, nic vám nebrání v jeho propojení s vaší herní mašinou, naopak, cítíte-li se líp s klávesnicí a myší, můžete směle používat tu. Na konzolích sice existují některé klávesnice a myši, ale jejich masové používání není i vzhledem k limitacím nijak valné, a kdyby bylo, spousta lidí by nadávala na nerovnosti v kompetitivních hrách.

Toto kratičké shrnutí a zjednodušení problému ale slouží k tomu, abychom snáz pochopili současný stav na mobilních telefonech. Jak víte, na mobilním trhu je hned několik kompetitivních her, jejichž popularita roste i díky PlayerUnknown's Battlegrounds nebo Fortnite. Jenže na mobilních telefonech je ještě snazší sehnat si konkurenční výhodu, ať už se jedná o rozšíření á la gamepad, nebo hůř, o klávesnici a o myš.

Přiznejme si, důvodem, proč nejsou střílečky právě na mobilních zařízeních jako doma, je relativně krkolomné ovládání. Dotyková obrazovka a ovládání pouze vlastními palci na ne příliš velkých displayích je poměrně jasný argument, proč zvolit klasickou platformu. Ale ne každý má tu možnost, nebo ne každý má právě čas prostor usednout doma ke svému stroji. Pokud se ale potká s někým, kdo má tak velkou výhodu, velice rychle by to mohlo některé hráče přestat bavit.

To je v současné době problém obou her, větší haló se teď točí kolem PUBG. Mnoho hráčů totiž hraje mobilní verzi skrze emulátory na počítačích, ať už jde o nové chromebooky nebo klasické laptopy. Emulátory následně dokáží změnit ovládání, čímž se z mobilního, relativně pomalého a nepřesného prostředí dostáváme k něčemu, na čem hraje každý z nás. Hra se tak mnohem více podobá klasickému PUBG, než jeho mobilní verzi.

Je jasné, že kdo je rychlejší a přesnější, ve hře vycházejícího z konceptu posledního přeživšího má vždy navrch a v drtivé většině vítězí. Teď je na Bluehole, respektive na Tencentu, respektive na Epicu v případě Fortnite, aby situaci nějakým způsobem vyřešili. Jinak získáte chicken dinner jen v první hře jenom díky přítomným botům.

Mimochodem, i o Fortnite se v určitých kruzích nemluví příliš lichotivě. Ale i zde bychom to samé mohli vztáhnout i na PUBG. Učitelé, ale i samotní studenti na školách si stěžují, že jim tyto hry doslova ničí školní výuku. Asi si dokážeme představit, proč jsou proti nim učitelé, ale proč spolužáci? Je to jednoduché – kvůli mnoha připojeným lidem na školní Wi-Fi se její rychlost povážlivě zmenšuje. Na některých školách prý existují pouze diskuze na téma obou těchto her, podle jiných je to to největší zlo, co mohlo některé školy potkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama