KCD mod nabízí pohled z třetí osoby
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka KCD mod nabízí pohled z třetí osoby

KCD mod nabízí pohled z třetí osoby

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

18. 4. 2018 19:03 8
Reklama

Kingdom Come: Deliverance nabízí mimo skvěle zpracované krajiny okolí řeky Sázavy, věrného prostředí českého středověku a působivého příběhu především velmi dobře provedený soubojový systém plný pohybů a technik, na jejichž zpracování v co možná nejvíc autentické podobě vývojáři strávili nesčetné množství hodin.

Hráči si ale mohli tyto vychytávky pohybů svého hrdiny užít pouze z pohledu první osoby, což dle autorů hry nabízí ten nejlepší náhled na věc právě z hlediska věrnosti zážitku. Jiní by si ale různé finesy a kombinace pohybů s mečem raději užili i z pohledu třetího, který je jistě pro mnohé atraktivnější. Hra samotná toto bohužel v základu nenabízí. Studio Warhorse se ale již od začátku nebrání vydávání modifikací, byla tedy jen otázka času, než se pohled z třetí osoby ve hře objeví.

Netrvalo dlouho a prosby byly vyslyšeny. Modder s přezdívkou Fuse00 tuto možnost hráčům pomocí své modifikace zpřístupnil. Vše je však v rané fázi. Autor sám doporučuje při hraní použití myši s pěti aktivními tlačítky, kamera se nechová tak, jak by v ideálním stavu měla, mohou tedy nastat vizuální “propady texturami (polygony)” a problém je zjevně i s interakcí u některých objektů, například při sbírání bylinek.

Bylo opravdu jen otázkou času, kdy se podobný mod objeví. Sami autoři se v minulosti vyjádřili, že tato možnost by byla velmi pracná a pravděpodobně by ovlivnila datum vydání. Je tedy velice příjemné, že autoři modifikací nezahálí a do výzvy se pustili s plnou vervou. Vidět svého hlavního hrdinu v plné zbroji i s výbavou je vždy mnohem příjemnější, než jen sledovat máchání rukou s mečem před obličejem. Ačkoliv musím přiznat, že ono máchání mi bylo právě v Kingdom Come: Deliverance o mnoho příjemnější, než v ostatních hrách. Doufám, že pohled třetí osoby nabídne vylepšený pohled na koncept soubojů, které Warhorse vyvíjelo, k dokonalému pohledu ze strany hráče. Hru můžete zakoupit na e-shopu Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama