Stylizované State of Mind vychází v srpnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stylizované State of Mind vychází v srpnu

Stylizované State of Mind vychází v srpnu

David Plecháček

David Plecháček

20. 4. 2018 15:35 2
Reklama

Daedalic Entertainment není velká firma. Existuje od roku 2007 a za svých 11 let života stačila vytvořit nebo vydat desítky her. Nebýt velká firma a vydat desítky her, to skoro zní jako oxymorón, ale až na výjimky se jedná o menší tituly, především point-and-click adventury. Nejznámější je zřejmě Deponia, byť studio zaštítilo třeba i loňské real-time Shadow Tactics. Jejich největší hrou ale bezesporu bude State of Mind.

Hra, která měla vyjít už loni, se peče pomalu. Ať už za to může to, že je v plánu i verze pro Nintendo Switch, nebo fakt, že se jedná o zatím nejambicióznější projekt studia. Na State of Mind bychom nicméně neměli zapomínat. Zajímavě stylizovaný futuristický thriller slibuje vhled do společnosti, která je na pokraji krize, lidem dochází zdroje a vlády a společnosti zachránu v podobě sázky na nejmodernější technologie.

Tento vývoj kritizuje v Berlíně i Richard Nolan, který jako jeden z mála novinářů neváhá otevřeně vystupovat proti zavedeným pořádkům. Veřejnou sféru totiž pomalu začínají vyplňovat humanoidní stroje, které jsou – stejně jako všechno ostatní – vzájemně propojené, a tak prakticky neexistuje soukromí. Každý je určitým způsobem monitorován. Stejně tak jako hlavní postava. Že se ve společnosti děje něco víc si Richard uvědomí ve chvíli, kdy se po explozi probudí v nemocnici a zjistí, že se jeho manželka a syn pohřešují.

Daedalic nemá malé ambice a věří, že dokáže vyobrazit svět v podobě, která může nastat i v naší realitě. Pochopitelně i ve State of Mind se řeší osud a směřování lidstva, především otázka, zda mohou být moderní technologie odpovědí na všechno. Jak dobře se jim odpověď podaří zachytit na poli 15hodinové hry, to uvidíme letos v létě. Hra totiž na PC, PS4, XO a Switchi vychází v srpnu. Níže se můžete podívat na trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama